Jeugd

Oscar Burger jeugdkampioen 2022/2023

Oscar Burger jeugdkampioen 2022/2023

Op 30 juni sloten we het schaakseizoen voor de jeugd af met een royale prijsuitreiking. Jeugdleider Rob had voor alle jeugdspelers een (choco)medaille, voor het leuke en sportieve schaak-jaar. Iedere vrijdag genieten er zo’n 30 jeugdschakers van schaak les en een schaakpartij voor de interne competitie. Een mooie combinatie van gezelligheid en fanatisme.

Bij de interne competities in groep 2 (beginnende schakers) waren de prijzen in de eerste periode voor Boaz Corpeleijn (1e prijs), Hanna Heimensen (2e prijs) en Boaz Heimensen (3e prijs). In de tweede fase zijn deze spelers doorgeschoven naar groep 1, waardoor er drie nieuwe prijswinnaars waren in de tweede fase van het seizoen, te weten Luc Hagens (1e prijs), Olivier Boot (2e prijs) en Roman Soeteman (3e prijs).

In groep 1 (ervaren schakers) werd Oscar Burger ongeslagen jeugdkampioen van Baarn. Een knappe prestatie. Verder waren er prijzen voor Ravi Priester (2e prijs fase 1), Sven Soepenberg (3e prijs fase 1), Tobias Pothof (2e prijs fase 2) en Thyas van Dijk (3e prijs fase 3). Extra prijzen waren er voor Tobias Pothof (beste stap 3 speler) en Douwe Hamersma (beste stap 2 speler).

Mede door het gestegen aantal jeugdleden kon de Baarnse Schaakvereniging dit jaar met drie teams mee aan de externe competitie. Twee teams wisten een tweede plek te bemachtigen in hun poule. Al met al was het een uitstekend schaakjaar voor de jeugd van Baarn.

Gefeliciteerd met de prijzen en het mooie schaakjaar!!

1 comment

  1. Geweldig Rob, dit is met name dankzij jouw inspanningen!

Comments are closed.