Intern, Volwassenen

Opmerkelijke resultaten op rustig avondje (Ronde 32)

Ton Koekkoek paste voor de verslaggeving van deze ronde, maar speelde daarom op het bord niet minder. Hij wist zijn tegenstander Johan Vermulst te verslaan. Voor Geertièn de Vries betekent dat oppassen. Zijn plaats in het ratingklassement tot 1400 staat hiermee onder druk. Tegen Erik van Lier had Geertièn dit seizoen echter al twee keer eerder een gunstig resultaat gehaald en de derde keer was niet anders.

Peter van de Veer maakt een comeback in Nederland met een remise tegen Ger Oldekamp. Laatstgenoemde zal hier niet ontevreden mee zijn, mede omdat hij met zwart speelde. Ook met zwart speelde Daan Lensink tegen Henri Spijkerman. Hoewel Daan een voordeel uit de opening lang wist vast te houden, bleek dit hem onvoldoende voor de winst.

Spektakel was er op het eerste bord, waar Ed Duister tegen Pascal Losekoot speelde. Al eerder dit seizoen wist Ed de koploper aan de kant te zetten. Met de witte stukken toonde hij zich nu niet minder bekwaam. Echte consequenties lijkt het niet te hebben voor Pascal, die nog altijd de leiding heeft.

Onderstaand een analyse van de partij Spijkerman-Lensink.

Uitslagen van de 32e ronde

1    Duister            Losekoot    1−0
2    Spijkerman    Lensink            ½−½
3    Michels            Keijzer            ½−½
4    De Vries    Van Lier    1−0
5    Koekkoek    Vermulst    1−0
6    Van de Veer    Oldekamp    ½−½

Tussenstand na de 32e ronde

1. Losekoot      1125
2. Lensink       1048
3. Krishnasing   961
4. Overbeek      915
5. Meijer        867
6. Duister       847
7. Brantjes      845
8. Vlug          744
9. Spijkerman    737
10. Wiegers      685

(Daan Lensink)