Extern

Op weg naar de ontknoping

Met nog maar twee wedstrijden te gaan heeft Baarn 1 weer een mooie winst gepakt op weg naar het kampioenschap in SGS Klasse 2B. Door een 7-1 winst op Laren in eigen huis blijft het Baarnse achttal aan kop staan. Ashley Krishnasing laat in een video zijn winst op het eerste bord zien.

Kasper was op het laatste bord wel heel erg snel klaar. Een potje snelschaken naar eigen zeggen. Ondanks een vroege dameruil wist hij een sterke aanval te krijgen in de diepste regio’s van zijn tegenstanders kant van het bord. Mede door een slechte ontwikkeling van zijn tegenstander leverde hem dat al snel een vol punt op.
Henri speelde een sterk offer wat hij goed had berekend en speelde daarna secuur naar een punt.
Ed Duister kwam iets minder te staan en was naar eigen zeggen een beetje weggeglipt. Toch moet erop gewezen worden dat hij zijn partij sterk verdedigde en dan is het ook wachten op de fout van je tegenstander. Ook Ed wist zo te winnen.

Niet minder gelukkig was Daan, die op enkele momenten in de partij zelfs een stuk achterstond. Hij speelde erg sterk op de materiaalverhoudingen en wist genoeg pionnen af te ruilen om zijn tegenstander tot remise te dwingen.
Jan dacht ergens een duidelijk voordeel te kunnen pakken, maar had iets over het hoofd gezien. Met remise was hij misschien dan ook niet helemaal ontevreden.
Marco had de klacht dat zijn tegenstanders altijd maar op remise speelden. Ook deze keer kwam er een eindspel op het bord waar de materiaalverhouding gelijk was. Terwijl de secondes op de klok wegtikten bleef Marco vastberaden en met een iets betere stelling was hij dan ook de terechte winnaar.

Tenslotte hieronder de partij van Ashley:

Omdat Leusden van naaste concurrent Amsersfoort heeft gewonnen, wordt de beslissing in de competitie gemaakt op 29 maart, wanneer Baarn tegen Leusden speelt. Baarn heeft genoeg aan gelijkspel, maar wil misschien zijn perfecte score wel handhaven. De laatste twee rondes kunnen nog heel spannend worden.