2010

Ook viertal speelt gelijk

Afgelopen vrijdag speelde behalve het achttal ook het viertal van de Baarnse Schaakvereniging gelijk in de externe competitie. In de interne competitie resteerden daardoor slechts vier partijen met veelal kwalitatief verschillende tegenstanders.Kampioensgroep
Het viertal van de Baarnse Schaakvereniging, dit seizoen voor het eerst uitkomend in de Kampioensgroep van de viertallencompetitie van de regionale bond, speelde uiteindelijk een heel spannende wedstrijd tegen het viertal uit Leusden. Dat leek er aanvankelijk niet op, nadat Ton Koekkoek (bord 3) en Geertièn de Vries (bord 4) met overtuigende zeges de stand al vrij snel op 2-0 in het voordeel van de Baarnaars hadden gebracht. Gelet op de stellingen op de borden 1 (Rob Boss) en 2 (Bert van Klingeren) leek het nog wel mogelijk het minimaal benodigde halve puntje voor Baarnse winst te scoren. Hoewel de partijen tot op het bot werden uitgekloven, moest zowel Van Klingeren als Boss de handdoek in de ring gooien. Ook hier dus een gelijkspel als eindresultaat. Toch een hoopgevend resultaat voor het Baarnse viertal, dat een beduidend lagere rating had dan de Leusder tegenstanders.

Interne competitie
Door het competitiegeweld van het achttal en het viertal bleven er nog maar weinig spelers over om de 19e ronde van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging te spelen. Er werden dan ook slechts vier partijen gespeeld. En in de meeste partijen was ook het onderlinge krachtsverschil nogal groot. Zo speelde Henk Meeuwissen (17e op de ranglijst) een zware partij tegen Pascal Losekoot (2e plaats). Meeuwissen kwam iets bekneld uit de opening en het was Losekoot wel toevertrouwd om die stelling kundig en doorslaggevend open te breken. Johan Vermulst (19e plaats) had het ook niet getroffen. Tegenstander Arthur Vlug (7e plaats) bleek een maatje te groot. Thijs Michels (16e) had opvallend veel moeite met Peter Vegter (28e), die het tot een bijna gelijkwaardig eindspel wist te brengen. Dat was knap van Vegter, maar in dat eindspel toonde Michels zich toch heer en meester.
In de langste partij van de avond speelden Rienk Andriessen (21e) en Conrad Keijzer (27e) een heel spannend duel. Uiteindelijk trok Keijzer aan het langste eind.

Tussenstand na de 19e ronde
Stand

1.	Lensink	    685
2.	Losekoot	647
3.	Overbeek	602
4.	Meijer		574
5.	Krishnasing	539
6.	Duister	    524
7.	Vlug		503
8.	Brantjes	496
9.	Boss		410
10.	Wiegers	    390

—Ton Koekkoek