Uncategorized

Ook de senioren van start gegaan bij de Baarnse schaakvereniging

Ook de senioren van start gegaan bij de Baarnse schaakvereniging

De jeugd speelde afgelopen vrijdag 15 September de tweede ronde van de jeugdcompetitie en hier werden tot de laatste minuten in spanning geschaakt. Dat belooft nog een spannend seizoen te worden. Ook de senioren zijn na een lange zomerstop warm gedraaid. Er bleek verrassend een goede opkomst en zo kon de verse intern wedstrijdleider de eerste indeling maken. Er wordt gespeeld volgens een ‘Round Robin’ indelingssysteem, waardoor niet iedere week een interne ronde van de senioren zal plaatsvinden, maar vooraf ingedeeld via een paringsnummer.
Jelle Bijleveld was ook weer van de partij en speelde tegen Fabio de Moor, waarbij laatst genoemde zich kranig verzette in de opening en zelfs een licht voordeel boekte door de winst van een pion op het midden van het bord. Fabio durfde niet nog een pion en kwam met moeite los aan de kant van zijn koning. Hier had Jelle het merendeel van zijn stukken naartoe gemanoeuvreerd en toen de Moor op het verkeerde moment het centrum wilde openen met zijn e-pion kwam hem dit duur te staan. Bijleveld won beslissend materiaal en de partij niet veel later.


Nieuwkomer Tom Priester speelde tegen de ervaren Rob Boss een gedreven partij. Ondanks dat T. Priester nog niet op de hoogte was van alle formele zaken rondom het spelen van een schaakpartij, liet hij wel zien hoe de zwarte stukken snel vooruit gespeeld moeten worden. Boss gebruikte zijn tijd goed en na het in veilig brengen van zijn koning was het later in de partij juist Priester die druk kreeg tegen zijn ‘blote’ koning in de hoek van het bord. Boss maakte goed gebruik van de ongelijke lopers op het bord en de diagonalen in zijn voordeel. T. Priester was hier net iets te laat mee, waardoor Boss won.
In de partij Ravi Priester tegen Oscar Burger werd het niet minder spannend. Ravi ontwikkelde rustig en kwam gedegen uit de opening met de witte stukken, terwijl Oscar zich met hand en tand wapende om zowel niet mat te gaan als materiaal te verliezen (zie stelling). Na een serie vervolgzetten wist Oscar zich los te maken en bleef er niet veel meer over dan recapituleren en remise als gevolg.

Ravi Priester speelde een gedreven partij tegen Oscar Burger.

Alle uitslagen eerste ronde Baarnse interne competitie:
Rob Boss – Tom Priester 1-0
Jelle Bijleveld – Fabio de Moor 1-0
Ravi Priester – Oscar Burger remise
Ashley Krishnasing oneven