2009

Onstuimig schaakavondje

Geïnspireerd door het onstuimige herfstweer ging het er afgelopen vrijdagavond bij de Baarnse Schaakvereniging ook onstuimig aan toe. In tegenstelling tot voorgaande weken werd dan ook geen enkele remise toegestaan. Vooral Losekoot, Vlug en Meijer boekten belangrijke overwinningen.Pascal Losekoot won de topper van de avond tegen Jan Overbeek. De clubkampioen nam daardoor de tweede plaats van Overbeek over en zag ook zijn achterstand op de niet spelende koploper Waldemar Moes flink afnemen. Arthur Vlug deed ook goede zaken door in een lange partij Daan Lensink te verslaan. Vlug is nog steeds ongeslagen dit seizoen. In een onduidelijke stelling zag Simon van Voorthuizen er toch geen brood meer in en feliciteerde tegenstander Marco Meijer, waardoor Meijer klom naar de vijfde plaats.

Rien van Brummelen moest er lang en hard voor knokken, maar boekte tegen Kasper Wiegers weer een belangrijke zege. Van Brummelen blijft daardoor nog steeds goed meedraaien in de toptien. Ook Werner Raudenbusch en Bert van Klingeren streden lang tegen elkaar, maar de al halverwege tijdens de partij duidelijk geuite zucht bleek terecht: Van Klingeren had het moeilijk en kwam uiteindelijk net tekort.

Bijna toptien
Geertièn de Vries drong al vroeg in de partij met zijn dame de stelling van Paul Evers binnen. Het was niet eenvoudig, want Evers verdedigde lang erg secuur, maar uiteindelijk leidde de aanhoudende druk van De Vries tot winst. Jeugdtalent De Vries is inmiddels al dichtbij een toptiennotering. Jeugdclubkampioen Yme Brantjes is ook weer op weg naar een toptiennotering. Ton Koekkoek speelde te fanatiek en offerde te snel een stuk, waardoor Brantjes vrij eenvoudig won.
Rienk Andriessen kwam iets tekort tegen Ashley Krishnasing, maar dat is geen schande tegen deze voormalige clubkampioen. Zelfs Conrad Keijzer kon deze avond geen remise bereiken. In een spannende en lange partij trok Rob Boss de winst langzaam maar zeker naar zich toe.
Reinier Schaap kon zijn succes van vorige week niet herhalen. Henk Meeuwissen koos al snel de aanval en onder druk stond Schaap een voor hem niet zo fraaie paardvork toe, waardoor Meeuwissen zijn dame en de partij won. Wim van Teutem en Johan Vermulst waren zeer aan elkaar gewaagd. Toen de partij op remise leek uit te draaien, profiteerde Van Teutem volop van een minuscuul foutje van Vermulst.

Uitslagen van de 11e ronde
Uitslagen

Overbeek – Losekoot	    0-1
Meijer - Van Voorthuizen	1-0
Vlug – Lensink		    1-0
Van Brummelen – Wiegers	    1-0
Raudenbusch - Van Klingeren	1-0
De Vries – Evers		1-0
Koekkoek – Brantjes	    0-1
Krishnasing – Andriessen	1-0
Boss – Keijzer		    1-0
Meeuwissen – Schaap	    1-0
Van Teutem – Vermulst	    1-0

Tussenstand na de 11e ronde
Stand

1. Moes		    497
2. Losekoot	    473
3. Overbeek	    423
4. Vlug		    400
5. Meijer		366
6. Van Voorthuizen	360
7. Van Brummelen	359
8. Lensink	    347
9. Raudenbusch	    325
10.Wiegers	    309

Vrijdag 4 december wordt de twaalfde ronde van de interne competitie gespeeld. Ook speelt het seniorenviertal zijn eerste wedstrijd (tegen Zeist).
Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. Vanaf 18.30 uur schaken de jeugdleden en zijn er ook jeugdschaakactiviteiten in het kader van High Five. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen bij secretaris Ton Koekkoek (tel. 06 46078172), jeugdleider Pascal Losekoot (tel.035-6012745), en via www.baarnseschaakvereniging.nl—Ton Koekkoek