2007

Oldekamp verslaat eindelijk topschaker

Jarno Witkamp en Marco Meijer blijven goed presteren in de tweede cyclus van de interne schaakcompetitie. Witkamp versloeg Werner Raudenbusch, terwijl Meijer te sterk was voor Simon van Voorthuizen. Een opvallende prestatie werd behaald door Ger Oldekamp. Hij wist te winnen van Daan Lensink.Op het eerste gezicht lijkt het nog geen opvallende cyclus voor Ger Oldekamp. Na vier ronden is de balans twee gewonnen, twee verloren en een anonieme zesentwintigste plaats. Maar er gaat meer verscholen achter deze cijfers. Na winst in de eerste ronde op Johan Vermulst trof Oldekamp achtereenvolgens Marco Meijer en Rob Boss, twee schakers die normaal gesproken sterker zijn. Maar Oldekamp speelde uitstekend, kreeg goede kansen en verspeelde tot twee keer toe pas in het late eindspel de zege. Drie maal is scheepsrecht moet hij gedacht hebben toen hij tegen de eveneens hoger ingeschaalde Daan Lensink moest aantreden. Wederom speelde Oldekamp een sterke partij. Om niet weer met lege handen te blijven staan, boor hij dit keer remise aan. Lensink ging echter voor de winst, maar moest enkele zetten en een combinatie later zijn meerdere erkennen in Oldekamp.

Vier op een rij
Marco Meijer behaalde zijn vierde achtereenvolgende zege op rij. Dit keer was Simon van Voorthuizen de tegenstander. Eerst won Meijer een kwaliteit en met een fraaie slotcombinatie werd de partij beëindigd. De leiding in de cyclus (en in het overallklassement) blijft in handen van Jarno Witkamp die Werner Raudenbusch aan zijn zegekar bond. Verder zijn in de toptien een aantal spelers van het tweede achttal te vinden, dat flink uithaalde met een 7½-½ overwinning op Doorn-Driebergen 3. Een goed begin van de cyclus is er ook voor Henk Meeuwissen die met zijn overwinning op Peter Vegter alweer zijn derde winstpartij kon laten bijschrijven.

Voor Johan Vermulst gaat het juist niet goed deze cyclus. Zijn nederlaag tegen Rienk Andriessen was ook de vierde op een rij. Ongetwijfeld gaat Vermulst hier binnenkort verandering in brengen. Reinier Schaap behaalde een overwinning op George van Tent en de enige remise van de avond was de partij tussen Conrad Keijzer en Paul Vermulst. Dit mag een verdienstelijke prestatie van Keijzer genoemd worden. De strijd om de beste vrouwelijke schaker van de club werd gewonnen door mevrouw Ensink. Wilette van Helden had aanvankelijk de beste kansen, maar toen zij haar dame kwijtraakte keerde het tij.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Raudenbusch - Witkamp 	 0-1
Oldekamp - Lensink 	 1-0
Van Voorthuizen - Meijer 0-1
Keijzer - Evers 	 remise
Andriessen - Vermulst 	 1-0
Vegter - Meeuwissen 	 0-1
Schaap - Van Tent 	 1-0
Van Helden - Ensink 	 0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Witkamp   	281
2. Meijer    	254
3. Van de Veer  	217
4. Van Schaik  	214
5. J. de Mon  	210
6. G. de Mon  	205
7. Moes     	203
8. Van Brummelen	190
9. Meeuwissen  	184
10. Raudenbusch 	181

Vrijdag wordt de vierde ronde gespeeld van de minicompetitie met spelers van Baarn en Soest. Dit keer komen de Soesters weer naar Baarn. Aanvang is 19.45 uur in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a. De spelers die niet uitkomen in deze competitie spelen gewoon de vijfde ronde van de interne competitie. Bovendien speelt het Baarnse bekerteam uit tegen Laren. De jeugd is ook aanwezig. Vanaf 18.45 uur wordt er les gegeven in diverse groepen op niveau. Vervolgens wordt gespeeld voor de onderlinge competitie. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op www.baarnseschaakvereniging.nl of te verkrijgen bij secretaris Jan Overbeek, tel. 5421504, of jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer