2006

Nog vijf kanshebbers in schaakcompetitie

Met nog één ronde te spelen in de eerste cyclus van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging, zijn er nog vijf spelers die de eerste plaats kunnen bemachtigen. De nummers een en twee, Vlug en Meijer, verloren vrijdag, zodat Van Kampen, Krishnasing en Moes heel dicht bij konden komen. Het wordt een spannende laatste ronde.

Robin van Kampen deed goede zaken door zijn winst op koploper Arthur Vlug. Deze leek zijn aandacht niet volledig op de partij te hebben en werd dan ook van het bord geschoven. Marco Meijer werd al op de tweede zet verrast door Martijn Benschop. Na een pionoffer van Benschop kon Meijer alleen maar verdedigen en dat moest een keer mis gaan. Na de goede start deze cyclus was het de tweede achtereenvolgende nederlaag.

Toch blijft hij in de top vijf staan, net als Vlug en Van Kampen. De derde plaats moet inmiddels wel gedeeld worden met Krishnasing en Moes. Ashley Krishnasing nam het op tegen Johan Vermulst die deze cyclus tegen opvallend veel sterke spelers speelt, maar toch hoog op de ranglijst staat. Krishnasing was een maatje te groot. Waldemar Moes speelde tegen Jan Overbeek die zich in tijdnood vergaloppeerde. Een belangrijke overwinning voor Moes. Niet alleen houdt hij zicht op de eerste plaats in de cyclus, door zijn winst kwalificeerde Moes zich ook voor de kwartfinale van de bekercompetitie.

Eerste keer
Vincent Pandelaar opende voor het eerst in een officiële partij met d2-d4. Tegen Jarno Witkamp pakte dat goed uit. Pandelaar ruilde de stukken zodanig af dat hij een sterk paard tegen een minder goede loper overhield met bovendien een betere pionnenstructuur. Henk Meeuwissen tastte volledig mis in zijn partij tegen Paul Evers. In gelijke stellig overzag hij dat Evers na een ruil de dame van Meeuwissen van het bord kon slaan. De partij was gelijk ten einde. Ook mevrouw Ensink gaf het op toen haar dame verloren ging, omdat deze helemaal ingesloten werd. Daan Michels incasseerde het punt. Vader Thijs Michels kreeg veel materiaal cadeau van Reinier Schaap en daardoor ook de winst in de partij. Overwinningen waren er verder voor Werner Raudenbusch op Rienk Andriessen en voor Peter Vegter op Wilette van Helden.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Vlug         - Van Kampen      0-1
Benschop       - Meijer        1-0
Vermulst       - Krishnasing     0-1
Pandelaar       - Witkamp       1-0
T. Michels      - Schaap        1-0
Ensink        - D. Michels      0-1
Andriessen      - Raudenbusch     0-1
Vegter        - Van Helden      1-0
Evers         - Meeuwissen      1-0

Beker

Overbeek       - Moes         0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Vlug     	88
2. Van Kampen  	86
3. Meijer    	84
4. Krishnasing  	84
5. Moes     	84
6. Benschop   	76
7. Van de Veer  	74
8. Van Voorthuizen	74
9. Pandelaar  	73
10. Losekoot  	71

Vrijdag wordt de laatste ronde van de eerste cyclus gespeeld. De partijen beginnen om 19.45 uur in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a. Het Baarnse Bekerteam speelt bovendien een thuiswedstrijd tegen Leusden. De jeugd krijgt les en speel voor de onderlinge competitie vanaf 18.45 uur. Meer informatie over het schaken in Baarn is te verkrijgen bij de secretaris Jan Overbeek, tel. 5420154, en jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745. U kunt ook een kijkje nemen op de internetsite www.baarnseschaakvereniging.nl.—Marco Meijer