Extern, Volwassenen

Nog geen punten voor 2e achttal

Afgelopen vrijdag lukte het Baarn 2 wederom niet om de eerste punten te pakken in de 2e klasse van de SGS. Dit keer was Doorn-Driebergen 2 te sterk.

Het blijft knokken voor het pas naar de 2e klasse gepromoveerde tweede achttal van Baarn. Dat het een zwaar seizoen zou worden, werd verwacht. Maar na 3 ronden nog met lege handen op de laatste plaats is wel een tegenvaller. Het zit ook niet mee dat er nog geen partij in de allersterkste opstelling kon worden gespeeld. Steeds waren één of meer invallers nodig. Het lijkt tijd om het zelfvertrouwen wat op te beuren, want ook lager gerate spelers kunnen soms meer dan ze denken. Ook tegen Doorn-Driebergen.

Zo begon Ton Koekkoek op bord 4 met een ijzersterke opening, die zijn tegenstander Jos Pak (rating 1680!) zelfs dramatisch noemde. Door één minder dwingende zet was Ton echter het initiatief weer al kwijt, terwijl een betere, bijna beslissende, zet wel mogelijk was. Na ook nog een foute pionzet mocht hij als eerste Baarnaar opgeven. Vervolgens werden de punten op bord 5 (Walter Schram), bord 7 (Martijn Kruiswijk) en bord 8 (Erik van Lier) ondanks hevig verzet ook vrij snel ingeleverd. Nadat ook Jan Timmerman op bord 2 zijn voorsprong weggaf, maar nog wel remise kon bereiken, was weer een verloren wedstrijd een feit.

 

Toch werd op de borden 1, 3 en 6 nog tot laat op de avond doorgestreden. Geertièn de Vries speelde op bord 6 een sterke partij en wist het toreneindspel met een vrijpion knap te winnen. Michiel van Schaik speelde ook een sterke partij. Zelfs op bord 1 ziet een speler wel eens mat in 2 over het hoofd merkte Michiel.  Hij twijfelde lang of hij die mogelijkheid zou benutten, want dat leek wel erg opzichtig, maar deed het toch. Tegenstander Stomphorst zag het echter niet en schrok enorm toen hij Michiel meteen de hand moest schudden. Michiel is trouwens wel erg solide bezig, want met 2,5 uit 3 ligt het beslist niet aan hem.

Over inzet en doorzettingsvermogen van teamcaptain Rien van Brummelen ook niets dan lof. Na drie partijen helaas nog steeds die hatelijke nul. Tegen een veel sterkere tegenstander kwam hij slecht uit de opening op bord 3. Tot verdedigen gedoemd probeerde hij stukverlies te voorkomen. Dat lukte hem heel erg lang. De ruim 3,5 uur durende partij werd uiteindelijk door tegenstander Derksen op diens naam geschreven.

Met een 2,5 – 5,5 nederlaag kreeg Baarn wel iets te weinig. Nu maar weer opladen voor de volgende partij op 13 december.