Intern, Volwassenen

Merkwaardig Paardenschaak

Eble Mink

Omdat Baarn 1 een competitiewedstrijd tegen Hoevelaken moest spelen (6-2 winst!) en er vrij veel afmeldingen waren, was er vrijdag slechts een beperkt aantal partijen in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Verrassend paardenspel en zware partijen zaten er wel tussen.


Thijs Michels had het niet eenvoudig tegen Geertièn de Vries, maar toch ook weer niet erg moeilijk. Helaas kreeg hij het wel te moeilijk toen hij onnodig een paard weggaf. Punt voor De Vries, die daardoor fraai de toptien binnenstapt.

Ook Ton Koekkoek had het niet eenvoudig tegen nieuwkomer Eble Mink. Hij moest heel goed uitkijken om niet in bepaalde valletjes van Mink te trappen. Dat lukte Koekkoek uiteindelijk en het eindspel met twee pionnen voorsprong leek gewonnen. Koekkoek maakte echter een grote fout met zijn paard, waardoor Minks toen nog enige pion kon doorlopen en promoveren. Prima geprofiteerd  van Mink, die een aanwinst voor de Baarnse schakers blijkt.

Jan Timmerman en Bert van Klingeren zorgden voor de langste partij van de avond. Ze speelden een gelijkwaardige partij en belandden uiteindelijk in een eindspel met uitsluitend pionnen. Timmerman had het voordeel dat hij één pion meer had dan Van Klingeren, maar laatstgenoemde was met zijn Koning al ver opgerukt, zodat de kansen min of meer gelijk leken. Door lang en secuur spel had  Timmerman op het ultieme moment net één zet voorsprong om zijn pionnenvoordeel uit te buiten.

Johan Vermulst behaalde zijn eerste overwinning dit seizoen door Henk Meeuwissen te verslaan (correctie: Meeuwissen won, uitslag stond verkeerd op het formulier. Ook Freek Beekhuis boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij bond Peter Vegter aan zijn zegekar. Ger Oldekamp en Conrad Keijzer speelden een solide partij en zetten alles vast; remise was het logische resultaat.

Alle uitslagen ronde 6:

Michels – De Vries                      0-1
Mink – Koekkoek                         1-0
Timmerman – Van Klingeren 1-0
Vermulst – Meeuwissen           0-1 (gecorrigeerd)
Oldekamp – Keijzer                    remise
Vegter – Beekhuis                       0-1

 

Stand aan kop:

  1. Krishnasing      227
  2. Losekoot          215
  3. Lensink            190
  4. Duister             173
  5. Spijkerman       172
  6. Boss                160
  7. Wiegers           145
  8. De Vries          133
  9. Breukers          128
  10. Meijer              126

1 comment

Comments are closed.