Uncategorized

Meijer verrast

13-09-27 Meijer-Krishnasing2

Is Meijer verrast of verrast Meijer zijn clubgenoten. Meijer voert gewoon de eerste openingszetten uit, analyseert een vreemde combinatie van Krishnasing, doet de juiste zet, klaar. De opening van de partij was nog niet afgerond, eigenlijk moest de partij nog beginnen. Krishnasing had alles goed berekend, voert de laatste zetten in de verkeerde volgorde uit, opgegeven. De avond was nog vroeg als de heren aanschuiven in de gezellige bar van het RodeKruisgebouw, waar Duister en Beekhuis ook al zaten te analyseren na hun korte partij. Voor hen werd het een lange avond met leuke analyses van de andere partijen.

Lensink                – Keijzer                  1−0
Zo’n sterke tegenstander had Keijzer niet verwacht. Ratingverschil van 400 punten. Lensink, Keijzer en Losekoot winnen de eerste 2 ronden en staan respectievelijk op plek 1, 2 en 3. Echter Losekoot was afwezig. In het middenspel verliest Keijzer een stuk wat voor Lensink voldoende was om de partij naar zijn hand te zetten.

Timmerman        – Breukers              1−0
Een spannend onderonsje tussen de toppers uit het tweede team. Timmerman wint een pion in de opening en verhoogt de druk op de stelling van Breukers. Als de partij toch remisetrekjes krijgt is Timmerman de betere eindspeler.

Duister                 – Beekhuis              1−0
Ook Beekhuis had de eerste 2 ronden gewonnen en kijkt naar een sterkere speler aan de andere kant van het bord. Ook hier een ratingverschil van 400 punten. Als Duister een pionnetje lijkt weg te geven staat er een erg scherpe stelling op het bord. In plaats van de pionwinst offert Beekhuis een stuk voor een koningsaanval. Als de rook is opgetrokken heeft Duister zelfs 2 stukken meer en is de aanval op zijn koning verdwenen.

Meijer                  – Krishnasing          1−0
Krishnasing geeft na een korte partij op tegen Meijer. Een verkeerde volgorde van zetten resulteerde in een achterstand van 2 pionnen zonder ook maar een beetje tegenspel.

Van Brummelen                                 -Van Lier         1−0
Ook Van Brummelen doet een pion in de aanbieding. Wint um even later weer terug. Van Lier doet in tijdnood slechte zetten en verliest zijn dame tegen een toren.

Brantjes               – Kruiswijk              1−0
Sta je 22e in de ranglijst en zit daar een schaker tegenover je met 600 ratingpunten (!) meer. Desondanks hield Kruiswijk nog aardig stand tegen Brantjes. Tot een pionoffer van Brantjes een stuk oplevert en de winst.

Bunschoten         – Schipper              1−0
De eerste winst voor Bunschoten die eerst een stuk weggaf en uiteindelijk toch de partij in zijn voordeel kon beslissen.

Spijkerman          – Van Voorthuizen 0−1
Van Voorthuizen, terug van weggeweest, laat zien dat ie het schaken niet verleert is. Hij kon met een mooie combinatie de partij beslissen. Deed ie niet. De volgende zet kon Spijkerman de angel uit de aanval halen met materiële winst. Gebeurde ook niet. Dan zet Van Voorthuizen de aanval op de koning van Spijkerman door en wint.

Michels                – Vermulst              0−1
Michels zet een sterke aanval op, maar vergeet zijn eigen verdediging. Na een lullig pionzetje raapte Vermulst 2 pionnen op. Moest nog wel aan de bak om de vrijpion van Michels te stoppen.

Boss                    – Raudenbusch      ½−½
Boss heeft de laatste maanden moeite om punten bij elkaar te schaken. Dan is Raudenbusch een lastige tegenstander, op papier net iets beter. Na een hevig gevecht in een lastig toreneindspel deelden de heren de punten.

Van Klingeren      – Andriessen           ½−½
Van Klingeren was trots op zijn door schakers weinig gespeelde openingszetten, genaamd de Ponziani. Oppassen dus voor Andriessen. Na een stevige pot waren beide heren tevreden met remise.

Meeuwissen        – Oldekamp            ½−½
Een ouderwetse slachtpartij, vermeldt Oldekamp bij de uitslag. Hij doelt op de lange reeks van partijen die beide heren tegen elkaar hebben gespeeld. Oldekamp mag overigens niet klagen met de puntendeling, als in de analyse blijkt dat hij verloren stond op het moment dat besloten werd tot remise.

Stand na de 3e ronde:
1   Lensink                    147
2   Losekoot                 146
3   Timmerman           109
4   Meijer                       105
5   Duister                      85
6   Keijzer                       82
7   Van Brummelen    76
8   Van Voorthuizen  71
9   Vermulst                  65
10 Breukers                  61

2 comments

  1. Ed is back! Leuk verslag, met aandacht voor alle partijen!

  2. Heel kundig, Ed. Je kunt het nog (zowel schrijven als schaken).

Comments are closed.