2010

Losekoot naar halve finale bekercompetitie

Afgelopen vrijdag werd door het achttal van de Baarnse Schaakvereniging heftig strijd gevoerd voor lijfsbehoud in de 1ste klasse A van de regionale SGS-competitie. Tegen koploper Amersfoort 3 werd knap gelijk gespeeld. In de interne bekercompetitie boekte Pascal Losekoot een belangrijke zege.De sinds kort ingestelde trainingsavond vlak voor een externe competitiewedstrijd lijkt de schakers van het achttal van de Baarnse Schaakvereniging wat meer resultaatgerichtheid te hebben gebracht. In het begin van de competitie werd misschien soms iets te gemakkelijk berust in een remiseresultaat. Afgelopen vrijdag werd tegen koploper Amersfoort 3 geen enkele remisepartij genoteerd. Wel eindigde de wedstrijd met 4-4 gelijk, en dat is een goed resultaat tegen de koploper die deze competitie nog niet eerder puntverlies had geleden. Meijer (bord 2), Lensink (bord 4), Brantjes (bord 6) en Spijkerman (bord 7) behaalden de Baarnse punten. Over 2 weken speelt het Baarnse achttal zijn laatste wedstrijd. Een gelijkspel tegen het vierde team van Amersfoort lijkt dan voldoende voor handhaving in de 1ste klasse. Gelet op het resultaat van deze avond mag Baarn daar alle vertrouwen in hebben. Een extra trainingsavond moeten ze echter beslist niet overslaan!

Interne competitie
In ronde 24 van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging stonden slechts 6 partijen op het programma. Eén daarvan was een kwartfinalewedstrijd in de bekercompetitie. Pascal Losekoot boekte daarin een knap resultaat door met zwart Waldemar Moes te verslaan. Ook verstevigde Losekoot daarmee zijn koppositie in de interne competitie ten opzichte van Daan Lensink. Na Krishnasing en Lensink plaatste dus ook Losekoot zich voor de halve finale van de bekercompetitie. De laatste plaats voor die halve finale moet komen uit de nog te spelen partij tussen Pandelaar en Koekkoek.
Laatstgenoemde moest het voor de interne competitie opnemen tegen Kasper Wiegers. In het vorige treffen had Ton Koekkoek nog verrassend gewonnen van Wiegers, maar dit keer kon hij het niet bolwerken. Na een sterke opening bleef Wiegers goed druk houden en veronachtzaamde zijn eigen verdediging niet. Uiteindelijk speelde Wiegers een succesvolle mataanval knap uit.
Thijs Michels en Bert van Klingeren gingen gelijk op en zo eindigde de partij ook. Johan Vermulst en Rien van Brummelen speelden een mooie partij, maar met de nodige moeite trok Van Brummelen aan het langste eind. Conrad Keijzer en Wim van Teutem leken lang ook gelijk op te gaan, maar Keijzer creëerde een gaatje en ging met de winst aan de haal. Peter Vegter speelde bijna traditiegetrouw best een goede partij, maar zag geen mogelijkheid de stelling van Erik van Lier open te breken. Van Lier bouwde langzaam maar zeker wel een winnende aanval op.

Uitslagen van de 24e ronde
Uitslagen

Wiegers – Koekkoek		1-0
Michels – Van Klingeren	        remise
Vermulst – Van Brummelen	0-1
Keijzer – Van Teutem		1-0
Vegter – Van Lier		0-1

Beker, kwartfinale:
Moes – Losekoot		        0-1

Tussenstand na de 24e ronde
Stand

1.	Losekoot	873
2.	Lensink		818
3.	Overbeek	726
4.	Brantjes	704
5.	Krishnasing	704
6.	Meijer		656
7.	Duister		630
8.	Vlug		615
9.	Wiegers		542
10.	Spijkerman	515

Vrijdag wordt de 25e ronde van de interne seniorencompetitie gespeeld. Aanvang: 19.45 uur. Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen via secretaris Ton Koekkoek (tel. 06 46078172) en www.baarnseschaakvereniging.nl—Ton Koekkoek