Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Losekoot 10x clubkampioen

Losekoot 10x clubkampioen

Losekoot voor de tiende keer clubkampioen. Dat is veel. Erg veel. Heel erg veel keer clubkampioen. Vanaf het jaar 2000 hebben slechts zeven schakers Losekoot kunnen aftroeven. Evenaring van dit record zullen we maar weer gauw vergeten.

De eerste twee decennia van de 21e eeuw regeert Losekoot over de Baarnse schakers. Bij de jeugd bekend als meester in de schaaklessen. Bij de senioren bekend als alweer clubkampioen. Op de eregalerij van de site van de Baarnse schaakvereniging (Info/Eregalerij) staat een lijst met clubkampioenen. Vanaf het seizoen 1999-2000 staat daar tien keer Losekoot. Ik vraag me nu al af of die tien ooit geëvenaard zal worden. Hoezo? Volgend seizoen geen elf heeft Losekoot beloofd. Andere prioriteiten.
De laatste partij in de interne competitie wordt al gas teruggenomen. In een gelijk opgaande spaanse partij hield Duister met wit het voordeel van de beginzet vast. Als de torens naast het bord gaan staan, kan Duister het remiseaanbod van Losekoot niet weigeren.
160701 Kruiswijk-Knight HS
Kruiswijk zet ook de witte stukken in een spaanse opstelling tegen Knight. Toevallig (?) dezelfde openingszetten als Duister op het bord ernaast. Na ontdekking wordt er even wat gegrapt. Ondanks het sterkteverschil houdt Kruiswijk lang stand. Als Knight met een loper de witte koning aan het schrikken maakt, begint de verdediging rond de koning te wankelen.
Ook Raudenbusch weet een half puntje mee te snoepen. Met wit tegen Spijkerman komt Raudenbusch in een benauwde stelling. Opluchting als Spijkerman remise aanbiedt.
160701 VanLier-Timmerman HS
Van Lier speelt met wit de Grandprix-opstelling tegen de siciliaan van Timmerman. In het middenspel verliest Van Lier een pionnetje, even later de kwaliteit.
Lambrechts senior lijkt met wit te gaan te stunten tegen Lambrechts junior. Echter, junior bundelt zijn krachten en sleept toch nog de winst binnen.
160701 Roothaan-Kessler HS
Mevrouw Roothaan met wit tegen Kessler weet uit een slechte stelling nog met moeite de winst binnen te slepen.
Burger verslikt zich met zwart in de kracht van de aanval van Schipper.

Uitslagen ronde 35
Duister   - Losekoot   remise
Kruiswijk  - Knight    0−1
Raudenbusch - Spijkerman  remise
Van Lier   - Timmerman  0−1
R Lambrechts - M Lambrechts 0−1
Roothaan   - Kessler   1−0
Schipper   - Burger    1−0
Stand na ronde 35
1.  Losekoot    1137
2.  Krishnasing 954
3.  Duister    943
4.  Knight     903
5.  Lensink    875
6.  Spijkerman  814
7.  Brantjes    779
8.  Kok         726
9.  Droogh     694
10. Breukers    648

3 comments

 1. Uitstekend artikel Ed en een passende afsluiting van het seizoen!

 2. Prima artikel inderdaad, Ed. Volgend seizoen hopen we natuurlijk weer van je prachtige schrijfstijl te genieten.
  En natuurlijk hulde aan die fabelachtige jubilerende clubkampioen!

 3. En natuurlijk ook de fotografen van dit seizoen niet vergeten! In dit geval dus ook hulde aan Henri met zijn scherpe foto’s!

Comments are closed.