2006

Levente Vervoort en Gino de Mon Snelschaakkampioenen

Afgelopen zaterdag werd in Utrecht het SGS snelschaakkampioenschap voor de jeugd gehouden. Een aantal van onze clubgenoten speelde mee, waarvan er maar liefst drie in de prijzen eindigden.
 
Toernooiwebsite

De B-groep

Daan Lensink is beter in het lange schaken dan het snelle denken, maar hij vindt het beide erg leuk en speelt daarom bijna elk toernooi mee. Deze keer ging het niet zo geweldig, hij haalde 5,5 uit 17.

10 op een rij

De C-categorie werd overtuigend gewonnen door Levente Vervoort. Levente haalde 15,5 uit 18, maar liefst drie punten meer dan zijn clubgenoot, Kasper Wiegers, die de tweede plaats innam.

Kasper was de enige die een positieve score haalde tegen Levente (1,5 uit 2). Hij had het echter moeilijk in het midden van het toernooi, en verloor vanaf de zevende ronde 4 partijen op een rij. Dan zijn er spelers die teleurgesteld hun toernooi uitschuiven, maar Kasper kwam op karakter terug: 10 overwinningen op een rij! Een tweede plaats waar hij dus trots op mag zijn.

" ALIGN= "left " WIDTH=200> Levente kon echter ook zeer tevreden terugkijken, met uitzondering van de genoemde nederlaag tegen Kasper en een 1-1 gelijkspel tegen Thijs Hendrikx versloeg hij iedereen met 2-0. Ook sterke spelers als Peter Houwink (de nummer 3), Daan Schönberger en Gavin Wallace moesten eraan geloven. Dat kon niets anders betekenen dan een mooie beker en de SGS Snelschaaktitel.

Een echte zevenklapper


Gino de Mon speelde in de categorie D en leek aanvankelijk op een eenvoudige toernooiwinst af te gaan. In de D-categorie waren voorronden, en deze had hij gewonnen met 7 uit 7. Was daarmee de winst binnen? Nee. Na herindeling begon iedereen weer op nul punten en Gino begon met 1 uit 3, nederlagen tegen Peter Brugman en Sam Wagenvoorde. In de tweede helft van het toernooi kreeg Gino dezelfde spelers weer voorzich, met andere kleuren. Hij was op sportieve revanche uit, en kreeg die ook. Na 7 gewonnen partijen op een rij kon hij de kampioensbeker èn titel in ontvangst nemen – met één vol punt meer dan de nummer twee.

Quizvraag: heeft Gino die beker op de foto vast, laat hij hem vallen of zweeft hij gewoon – op magische wijze – tussen zijn handen?

Rosa van Leeuwen werd in de tweede poule van de D-groep vierde. Ze had gehoopt op de prijs voor het beste meisje, maar haar concurrente haalde de prachtige score van 7 uit 8 en het lukte Rosa niet om dat te bereiken.

De laatste loodjes…

Zo goed het allemaal ging bij Levente, Kasper en Gino, zo mooi leek het ook voor Tijs. Als F-speler bij de E’tjes vluggerde de jongste speler uit onze afvaardiging erg lekker mee. Na 11 ronden had hij 11 punten, 100 procent, dus.

Het venijn zat ‘m echter in de staart. Daar bevonden zich namelijk spelers als Sebastiaan Lubbers, Pepijn de Maat en Vincent van Brink. Dit drietal was een tikkeltje te sterk voor Tijs, waardoor hij nog net ingehaald werd en van het erepodium geduwd. Sneu, dat zeker, en voor Tijs waren er niet meer genoeg ronden om het goed te maken, te meer daar Sebastiaan maar één partij verloor. Wel won Tijs zijn laatste twee partijen en kwam daarmee met 13 uit 16 op de vierde plek.

Prijsuitreiking

Al met al een geslaagd toernooi voor de Baarnse delegatie. Op naar het volgend toernooi!—Pascal Losekoot