Extern, Uitgelicht, Volwassenen

Lang reizen voor…

Lang reizen voor…

Baarn 1 moest op dinsdag 8 maart aantreden tegen Rivierenland 1. Het in Buren gelegen club staat zesde. Voor degene die niet weten waar Buren ligt, het ligt ergens in Gelderland. Afgelegen van veel stations. Onze teamleider, Kasper Wiegers, vertrok om kwart over vijf vanuit Amsterdam om er vervolgens drie voor half 8 aanwezig te zijn. En ik schrijf maar niets over de terugreis, dat om kwart voor drie ’s nachts uiteindelijk eindigde.


Toen de wedstrijd begon (met een kwartiertje vertraging), zaten wij met zijn zevenen achter onze borden. Yme Brantjes ging in de middag even wat slaap in halen en werd pas na achten wakker. Voor diegene die niet weten waar Gelderland ligt, het is onmogelijk om binnen een half uur van Rotterdam daar te komen. Na een uur kon de bord 3 speler claimen, en dat gebeurde ook.

Pascal Losekoot speelde op bord 1 één van zijn mindere openingen dit seizoen. En zodoende kwam hij ook slecht uit de opening. De tegenstander wilde het zekere van het onzekere nemen en bood remise aan. Pascal nam deze dankbaar aan.

Op bord 4 speelde David Knight een moeilijke variant. Hij stond actiever, maar zijn tegenstander verdedigde goed. Daarna kwam het remiseachtig te staan en werd er remise besloten. Hierdoor stond het al voor 10 uur 2 – 1 voor Rivierenland.

De volgende partij die klaar was, was de partij van Ed Duister rond kwart voor elf. Na ruige opening had Ed een mooie pionnenstructuur op e5, f4 en g4. Alleen stond zijn koning op g1 hierdoor wel in de open. Vlak voordat Ed door kon drukken met zijn pionnen nam zwart de c-lijn en de 2de rij in. Hierdoor kwam er veel druk op Eds zijn koning. Na een truc werd het te veel en moest Ed zijn koning neerleggen.

Op bord 2 speelde Ashley Krishnasing een puike partij. Hij kwam goed uit de opening en speelde rustig zijn stukken over het bord. Uiteindelijk kreeg Ashley een dame voor twee torens en zorgde even later dat de stukken in de doos konden.

Kasper speelde zijn beste partij van het seizoen. Hij heeft ook niet echt veel geschaakt dit seizoen, dus het was niet zo ’n moeilijke keus om de partij deze titel mee te geven. Al vroeg in de partij kwam Kasper aanvallend te staan, met alle stukken op de vleugel waar zijn tegenstander kort gerokeerd heeft. Nadat er ook een open lijn ontstaat, wint Kasper door alles af te ruilen en met een paar meer te eindigen. De partij is onder het verslag te lezen.

Het staat 3 – 3 op het moment, maar Rob Boss speelde op bord 8 een eindspel waarin hij twee pionnen achter staat. Na een moeilijke opening pakte de tegenstander goed de open lijn met twee ver doorgeschoven pionnen. Dapper speelde Rob door, maar het mocht niet baten.

De laatste partij die bezig was, was die bord 7. Daar speelde Michiel van Schaik een zeer tactische partij. Helaas moest hij een dame geven tegen een door. Hij speelde ook goed door, tegen beter weten in, tot de laatste seconden. Maar uiteindelijk speelde de sterkste speler van Rivierenland 1 het goed uit.

Verslagen met 5 – 3 reisden we allen teleurgesteld naar huis. Als DBC 1 één keertje gelijk speelt, dan hebben we nog kans om eerste te worden en te promoveren.

4 comments

  1. Jammer van het resultaat. En dan zulke reizen er voor moeten maken (behalve dan die ene…).

  2. Een 1600 tegen een 2100? Speelde Rivierenland in een tactische opstelling of spelen jullie echt zo laag?

  3. Ik kan hier wel 20 000 woorden aan besteden maar het heeft allemaal weinig zin.

Comments are closed.