Intern, Volwassenen

Krishnasing verzekerd van clubkampioenschap schaakvereniging

Ondanks dat er aanstaande vrijdag nog één ronde gespeeld moet worden, is Ashley Krishnasing al verzekerd van het clubkampioenschap van de Baarnse Schaakvereniging. De partij die volgende week tegen nummer twee, Pascal Losekoot, gespeeld zal worden, heeft geen invloed meer op de eindstand. Wel kan Ashley hier pogen om de dubbel te scoren: deze laatste partij is voor de beker.

Ondanks het gegeven dat Ashley nu bovenaan staat, was het geen eenvoudige avond voor hem. In zijn partij tegen Jan Timmerman had laatstgenoemde lang de betere kansen, en op enig moment zelfs de mogelijkheid om die om te zetten in een volledig punt. Ashley bleef echter spelen met het feestje al in zijn achterhoofd en sloeg zelfs een remise-aanbod af. Hij werd beloond voor zijn moed in het eindspel, waar hij zijn tegenstander kon overspelen.

Daan Lensink nam de derde plek weer over van Yme Brantjes, die door ziekte afwezig was. In een lange partij tegen Ed Duister moest hij door positioneel spel stukje bij beetje dichterbij komen. Ed maakte al een foutje in de opening, maar verdedigde daarna krachtig door, waardoor Daan pas echt het lot kon bezegelen toen Ed vermoeid begon te raken en een stuk cadeau deed.

Henri Spijkerman lanceerde een aanval op de flanken van Kasper Wiegers en liet hem komen in het centrum. Dit leidde tot een erg scherpe stelling, maar daarin is Kasper niet onbekend. De partij had beide kanten op kunnen gaan, maar toen Henri niet direct profiteerde van Kaspers onnauwkeurigheden, besloot de witte activiteit de partij.

Bert van Klingeren had een klein voordeeltje tegen Geertièn de Vries, omdat laatstgenoemde pas laat binnen kwam lopen. Eénmaal aan het bord werd duidelijk dat zijn klok al enige tijd liep. Toch kreeg hij niet de mogelijkheid om snel te spelen, want zijn tegenstander speelde niet de meest conventionele zetten. Met minder dan twintig minuten op de klok koos Geertièn uiteindelijk voor zettenherhaling.

Ton Koekkoek speelde niet voor het eerst dit seizoen tegen Ger Oldekamp, maar wist met deze laatste partij het absolute resultaat van dit seizoen tegen Ger in zijn voordeel te zetten. In de opening wist hij al ergens een pion mee te grissen, waardoor Ger onder druk de rest van zijn partij op de zwaktes van Ton moest azen. Dat lukte niet helemaal, waardoor Ton het punt naar zich toe trok.

Rien van Brummelen lanceerde een opportunistische aanval op de stukken van Erik van Lier, die daar niet direct onder de indruk van was. Tot zijn verbazing moest Rien halverwege de partij bekennen dat hij een stuk zou verliezen. Daarna leken de kansen van Rien ook snel af te nemen en verloor hij dan ook de partij.

Jeugdlid Menno Muller laat nog eens zien waarom hij bij de volwassenen meespeelt. Zijn stijl is om de opening rustig op te bouwen en de tegenstander te pareren, maar deze keer koos hij voor een andere opzet. Actief spel leek hem wel te bevallen, want zijn tegenstander Thijs Michels moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

De partij tussen Kevin Bunschoten en Eble Mink was al erg snel ten einde. Nadat er flink wat stukken geruild waren, kreeg Eble er nog een aantal cadeau. Al voor negen uur konden beide spelers zich naar de analyseruimte verplaatsen, waar ze het nog lang gezellig gemaakt hebben.

Uitslagen:
Timmerman – Krishnasing 0-1
Duister – Lensink 0-1
Wiegers – Spijkerman 1-0
Van Klingeren – De Vries ½-½
Koekkoek – Oldekamp 1-0
Van Brummelen – Van Lier 0-1
Muller – Michels 1-0
Bunschoten – Mink 0-1

Stand top 10:
Krishnasing 1405
Losekoot 1333
Lensink 1045
Brantjes 1025
Wiegers 928
Spijkerman 827
Meijer 802
Duister 791
Timmerman 713
Raudenbusch 710

4 comments

  1. Felicitaties voor onze clubkampioen, en voor de verslaggever: beiden heel knap gedaan!

Comments are closed.