2006

Krishnasing schaakt zich naar halve finale bekercompetitie

Vrijdag werd een begin gemaakt met de tweede cyclus van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Ashley Krishnasing was de eerste die zich plaatste voor de halve finale van de bekercompetitie. Dit ging ten koste van Johan Vermulst, die het spel van Krishnasing door snelle zetten trachtte te ontregelen. Uiteindelijk trok Krishnasing aan het langste eind.Externe winst
In de gelijktijdig plaatsvindende externe competitiewedstrijd van het eerste achttal tegen Amersfoort 2 (4-4) kwamen alleen Robin van Kampen en Dik van Leeuwen tot winst. Daarmee verdienden ze twaalf punten en voeren daardoor gezamenlijk de prille ranglijst van de tweede cyclus van de interne competitie aan. Daarna staan liefst negen schakers die hun partij in de interne competitie wonnen. Leuk om te zien dat daar ook een dame bij staat: Wilette van Helden bereikte dat resultaat door mw. Ensink te verslaan.


“Hé, ik sta een stuk vóór!”
Henk Meeuwissen en Bert van Klingeren speelden een zeer spannende partij. Meeuwissen speelde erg aanvallend en had door een offer erg veel druk op de koningsvleugel van Van Klingeren. Laatstgenoemde gelukte het door een knappe combinatie de aanval van Meeuwissen terug te slaan, waarna hij zelfs twee pionnen voor kwam te staan in het eindspel; hij liet zich die voorsprong niet meer afsnoepen. De heren Vegter en Van Tent speelden ook een zeer interessante partij. Beiden kozen de aanval en hielden dat lang vol. In het eindspel riepen ze bijna in koor: “Hé, ik sta een stuk achter!”, en “Hé, ik sta een stuk vóór!”. Toen bleek pas dat een hoopgevende combinatie van George van Tent juist verliezend was. Daan Lensink speelde best een sterke partij tegen Peter van de Veer. Tot in het eindspel was hij kansrijk. Van een kleine onachtzaamheid profiteerde Van der Veer echter volledig.

De prestaties van Simon van Voorthuizen (winst tegen Michiel van Schaik), Hans van Briemen (winst tegen Wim van Teutem) en Ton Koekkoek (winst tegen Ger Oldekamp) mochten er ook zijn. Vincent Pandelaar won reglementair van Jarno Witkamp.

De enige remise van de avond werd genoteerd door Rienk Andriessen en Rien van Brummelen. Wel een aparte overigens. Er was geen sprake van eeuwig schaak en ook niet van zetherhaling en toch kon Andriessen continu schaak blijven geven. Om elkaar niet door de klok te jagen, besloten ze tot remise.

Uitslagen van de 1ste ronde
Uitslagen

Van Voorthuizen–Van Schaik 1-0
Van Helden – Ensink		1-0
Van Teutem – Van Briemen	0-1
Van Tent – Vegter		0-1
Koekkoek – Oldekamp		1-0
Andriessen – Van Brummelen	remise
Witkamp – Pandelaar		0-1
Meeuwissen – Van Klingeren	0-1
Lensink – Van de Veer		0-1
Beker, kwartfinale:
Krishnasing – Vermulst		1-0

Tussenstand na de 1ste ronde
Stand

1. Van Kampen en Van Leeuwen 12 punten
3. Van Voorthuizen, Van Helden, Van Briemen, Vegter,
Koekkoek, Pandelaar, Van Klingeren, Van de Veer en Krishnasing 11 punten.

Vrijdag 15 december worden uur- en snelschaakwedstrijden gespeeld. Ook niet-leden kunnen meedoen. Aanvang: 19.45 uur. Plaats: Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a te Baarn. Maandag 18 december speelt het tweede achttal extern tegen BSG 5.—Ton Koekkoek