Intern, Volwassenen

Krishnasing pakt Dubbel voor 2e keer!

Baarns dubbelkampioen

Nadat vorige week al vaststond dat Ashley Krishnasing clubkampioen van de Baarnse Schaakvereniging was geworden, pakte hij vrijdag de dubbel! In de bekerfinale versloeg hij Pascal Losekoot. Een unieke prestatie. Nu het schaakseizoen ten einde is, zijn ook de winnaars van alle andere klassementen bekend. Bert van Klingeren won de prestigieuze strijd in het klassement van schakers met een rating beneden de 1500 punten.

Het hele seizoen waren ze elkaars grootste concurrenten geweest in de strijd om het clubkampioenschap. Eigenlijk jammer dat Ashley Krishnasing vorige week al clubkampioen was geworden, want anders hadden ze dat afgelopen vrijdag mooi kunnen uitvechten. In de finale van de interne bekercompetitie van de Baarnse Schaakvereniging vochten ze namelijk ook die titel in een rechtstreeks duel met elkaar uit. Krishnasing had het voordeel dat hij met wit speelde, waardoor hij het initiatief kon nemen. Het werd geen eenvoudige partij, maar uiteindelijk moest Losekoot ook deze titel aan Krishnasing gunnen. Een glunderende Krishnasing verklaarde na afloop één van zijn beste partijen gespeeld te hebben en erg blij te zijn met de ‘dubbel’.  Helemaal uniek is die prestatie niet, want Krishnasing pakte die ‘dubbel’ ook al in het seizoen 2006-2007, en in andere seizoenen werden clubiconen Waldemar Moes, Pascal Losekoot, Ewoud de Groote en Jarno Witkamp ook zowel clubkampioen als bekerkampioen. Wel uniek is echter dat Krishnasing de eerste is die voor de tweede keer in zijn schaakloopbaan dit dubbele kampioenschap behaalt.

Ratingklassementen

Van Klingeren winnaar van -1500-klassement.
Van Klingeren winnaar van -1500-klassement.

 
In de strijd om de ratingklassementen was het alleen nog spannend in de categorie tot 1500. Bert van Klingeren, Ton Koekkoek en Geertièn de Vries hadden alledrie nog goede kansen. De Vries speelde zelf niet, dus kon alleen hopen dat de andere twee zouden verliezen. Zo veel geluk had hij niet. Bert van Klingeren ging er wel voor in zijn partij tegen Thijs Michels, maar moest genoegen nemen met remise. Koekkoek kon bij winst die titel dus pakken. Hij trof het niet, want hij moest het tegen de dit seizoen weer erg sterk spelende Werner Raudenbusch opnemen. Nog nooit had hij van Raudenbusch gewonnen. Hoewel Koekkoek zijn beste partij ooit tegen Raudenbusch speelde en misschien zelfs winstkansen gemist had, lukte dat niet. Daarmee pakte Van Klingeren de titel in dit ratingklassement en met een 12e plaats in de eindklassering kan hij ook terugkijken op een sterk seizoen.

In de andere ratingcategorieën was al duidelijk dat Kasper Wiegers de klasse tot een rating van 1650 op zijn naam had geschreven, en in de klasse tot 1400 gold hetzelfde voor Thur Breukers. Deze spelers kunnen ook terugzien op een erg sterk seizoen. Frappant was nog wel dat Wiegers deze laatste ronde tegen Jan Timmerman een zeer spannend duel uitvocht dat uiteindelijk na een pionneneindspel in remise eindigde; voor beiden de eerste remise van het seizoen!

DSCN5108
Eerste en laatste remise!

 
Laatste partijen

Het is jammer dat het schaakseizoen er op zit, want er werden deze laatste ronde partijen op het bord getoverd die alle een serieuze vermelding verdienen. Zo was er sprake van de mooiste combinatie van het seizoen (Daan Lensink), het verliezen van een Dame,  stug doorzetten, maar toch verliezen (Menno Muller), een Paard weggeven en achter de feiten aanlopen (Mink), een lange partij naar een keurige remise slepen (Schipper), te fel blijven aanvallen en het toch net weer niet halen (Bunschoten), en gewoon tevreden zijn met een keurige remise (Kruiswijk).

Menno Muller heeft iets te overpeinzen.
Menno Muller heeft iets te overpeinzen.

 
Verfrissend Zomerschaak en volgend seizoen Denksportcentrum

Ondanks de vakantietijd gaat de Baarnse Schaakvereniging gewoon door met zijn activiteiten. In juli wordt er even uitgerust, maar binnenkort verschijnt in deze krant een aankondiging van de befaamde Zomerschaakcompetitie, die dit keer in café De Verfrissing in de Oosterstraat zal plaatsvinden.

De start van het nieuwe schaakseizoen zal ook verfrissend zijn, want de schaakvereniging zal dan zijn intrek nemen in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat. Daar heeft ook de damvereniging zijn thuishonk, zodat in de wandelgangen al gesproken wordt over Denksportcentrum Baarn. Toch verlaten de Baarnse schakers met enige weemoed De Leuning, want daar hebben ze met veel plezier de afgelopen vijf seizoenen geschaakt. Bezuinigingen op gemeentelijk welzijnniveau leidden noodgedwongen tot dit vertrek. Bijzonderheden over schaken in Baarn zullen ook te vinden zijn op www.baarnseschaakvereniging.nl

De maker van de "Partij van de Week"
De maker van de “Partij van de Week”

 

Alle uitslagen ronde 36:

Meijer – Lensink                          0-1
Timmerman – Wiegers              remise
Raudenbusch – Koekkoek       1-0
Michels – Van Klingeren          remise
Muller – Van Brummelen        0-1
Kruiswijk – Heeringa                 remise
Van Lier – Mink                           1-0
Schipper – Andriessen              remise
Oldekamp – Bunschoten          1-0

Bekerfinale:
Krishnasing – Losekoot            1-0


Eindstand seizoen 2012-2013:

 1. Krishnasing              1465
 2. Losekoot                   1333
 3. Lensink                      1098
 4. Brantjes                     1043
 5. Wiegers                         951
 6. Spijkerman                  843
 7. Duister                          808
 8. Meijer                            802
 9. Raudenbusch             750
 10. Timmerman                738
 11. Breukers                       705
 12. Van Klingeren            698
 13. De Vries                        692
 14. Koekkoek                     674
 15. Van Brummelen        615

Alle uitslagen en standen elders op deze site.

Uw verslaggever in actie.
Uw verslaggever in actie.

3 comments

 1. Ton, je hebt weer heel snel een uitvoerig verslag geschreven! Jij, en ook de andere vaste schrijvers zoals Marco hartelijk dank voor het zo trouw schrijven voor de Baarnse Courant en de website.
  PS. Heel opmerkelijk dat Timmerman en Wiegers hun eerste remise van het seizoen speelden, daar had ik geen idee van. Wat een vechtschakers!

 2. Tjonge, indrukwekkend Ashley!
  Van harte gefeliciteerd met de dubbel!
  En proficiat aan Ton voor wederom een fraai verslag!

Comments are closed.