Intern, Uitgelicht, Uncategorized, Volwassenen

Kort verslag ronde 24

Kort verslag ronde 24

Ondanks dat beide viertallen een externe wedstrijd speelden, werden er toch nog drie partijen gespeeld in de interne competitie. Een kort verslag van ronde 24.
Foto’s Henri Spijkerman

Duister – Spijkerman    1-0
Spijkerman zette een moderne opening op het bord. Duister hield zich niet aan de hoofdvarianten. Kwam iets minder uit de opening. Omdat de witte stukken actief stonden opgesteld, was nauwkeurig spel vereist van zwart. In het middenspel kwam zwart iets onder druk te staan.  Wit won de kwaliteit en leek af te gaan op de overwinning, als de torens van zwart in de doos verdwenen. Na wat tactische wendingen schoven ook de witte torens naast het bord. In tijdnood schoof wit het eindspel met een stuk meer tegen een pion naar de winst.

Meeuwissen – Van Klingeren   0-1
Na de Siciliaanse opening won zwart de pion op c4. Door het zwarte paard op c4 werd de loper van wit op c1 geïnactiveerd en de toren op a1 ingesloten. In het spannende vervolg won zwart nog een pion en kon met deze voorsprong de partij omzetten in winst.

Van Lier – Van der Braak    1-0
De Grandprix  Attack in de opening ging aanvankelijk gelijk op. Vervolgens werd de zwarte stelling wat verzwakt door een dubbelpion en de verdwenen g-pion. In tijdnood gingen de kansen heen en weer. Uiteindelijk ging de winst naar wit.

Uitslagen ronde 24
Duister  - Spijkerman  1−0
Van Lier  - Van der Braak 1−0
Meeuwissen - Van Klingeren 0−1
Stand na ronde 24
1. Krishnasing  963
2. Duister    824
3. Timmerman   778
4. Lambrechts  723
5. Kok      716
6. Burger    665
7. Van Lier   543
8. Van der Braak 542
9. Kruiswijk   526
10. Koekkoek   524