2007

Koekkoek schaakt zich in toptien

Ondanks dat er slechts vijf wedstrijden op het programma van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging stonden, was er volop drukte in Het Brandpunt. Het Baarnse bekerteam streed tegen Leusden voor een plaats in de halve finale van de regionale bekercompetitie. Helaas kwam Baarn net iets tekort. En ook werd de laatste ronde van de minicompetitie tegen en met de Soester Schaakclub gespeeld.Ongekende hoogte
Nadat Ton Koekkoek het – evenals tegenstander Rien van Brummelen – vorige week had laten liggen in de externe competitiewedstrijd tegen Hoogland, pakte hij de draad weer goed op. Van begin af aan nam Koekkoek het initiatief, won een pionnetje en hield Van Brummelen onder druk. Via de koningsvleugel zette hij een allesbeslissende aanval op, die Van Brummelen niet meer kon tegenhouden. Door dit resultaat steeg Koekkoek naar ongekende hoogte.

Door remise in toptien
Ook Thijs Michels begint weer in vorm te komen. Na de winst vorige week tegen Reinier Schaap behaalde hij nu een zeer verdienstelijke remise tegen Werner Raudenbusch. Daardoor komt ook Michels de toptien van de ranglijst binnen. Bert van Klingeren en Paul Evers hielden elkaar eveneens in evenwicht, hoewel er voor zwart misschien meer in had gezeten.
Mevrouw Ensink hield het nog knap lang vol tegen de snelspelende Simon van Voorthuizen. Ondanks enkele kunstige damezetten moest ze toch het onderspit delven. Conrad Keijzer en Yme Brantjes speelden een heel spannende partij, die Brantjes uiteindelijk in het eindspel naar zich toe trok.

Uitslagen van de 3e ronde
Uitslagen

Van Klingeren – Evers		remise
Ensink – Van Voorthuizen	0-1
Raudenbusch – Michels		remise
Keijzer – Brantjes		0-1
Koekkoek – Van Brummelen	1-0

Tussenstand na de 3e ronde
Stand

1. Moes		221
2. Koekkoek	215
3. Witkamp	213
4. Losekoot	212
5. Lensink	192
6. Vlug		176
7. Van Schaik	175
8. Overbeek	172
9. Michels	172
10.Raudenbusch	164

Vrijdag wordt de vierde ronde van de derde cyclus gespeeld. De start is weer om 19.45 uur in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a te Baarn. Het eerste achttal speelt dan vanaf 19.30 uur tegen DBC 1 zijn laatste externe competitiewedstrijd in de promotieklasse van de SGS.—uw vaste correspondent