Intern, Uncategorized, Volwassenen

Klein clubje

Klein clubje schakers . Het Baarnse achttal speelde een competitiewedstrijd tegen Hoevelaken in Hoevelaken. Kessler en Burger speelden voor de jeugd een thuiswedstrijd voor de competitie tegen Het Dikke Torentje. Klein verslagje dus.

Lambrechts – Keijzer   1-0
De Najdorf-variant van het Siciliaans op het bord. Lambrechts met wit zette een snelle aanval in met paard en loper. Op de tiende zet gaat de zwarte dame in de doos. Keijzer weet nog druk te zetten met de zwarte stukken. Doch de witte pionnen banen zich, gesteund door de dame, een weg naar promotie.

Van Brummelen – Kruiswijk   1-0
In de zogeheten koekebakkersvariant van de Caro Kann heeft Kruiswijk met zwart moeite met het vinden van de juiste plekken voor zijn stukken. Met een ingesloten loper en twee pionnen voor een paard weet zwart nog wel druk te zetten op de koningsvleugel. Van Brummelen brengt de witte koning in de lange rokade naar de andere kant van het bord. Nadat een dreigend mat door Van Brummelen wordt gepareerd met schijnbaar torenoffer, werpt Kruiswijk de handdoek op het bord.

Krijnen – Meeuwissen    1-0
Krijnen zet met wit de koningsgambiet neer. Meeuwissen weigert. Dat kan nog wel eens verkeerd uitpakken voor zwart. Krijnen krijgt na de weigering  druk op de zwarte stelling. Meeuwissen verdedigt creatief. Tot de druk erg te hoog wordt.

Uitslagen ronde 8
Lambrechts  - Keijzer  1−0
Van Brummelen - Kruiswijk 1−0
Krijnen    - Meeuwissen 1−0
Stand na ronde 8
1. Krishnasing    338
2. Timmerman     254
3. Duister      248
4. Spijkerman    244
5. Lambrechts    234
6. Pelter      231
7. Kok        211
8. Van Klingeren van 200
9. Burger      179
10. Lier van     171

1 comment

Comments are closed.