Jeugd

De Baarnse Schaakvereniging heeft met ongeveer dertig kinderen een bloeiende jeugdafdeling. Hieronder kun je lezen wat er bij ons te doen is.

Schaakles

Je bent nooit te jong of te oud om te leren schaken. Het is handig als je al weet hoe de stukken gaan, maar als je dat nog niet weet leren we het je graag!

Er wordt lesgegeven volgens de stappenmethode, van stap 1 (spelregels) t/m stap 4 (ver gevorderd) in verschillende groepjes op niveau. Na elke stap kan er er een examen worden gemaakt, bij een voldoende resultaat ontvang je een diploma. Meer gevorderde spelers wordt aangemoedigd aan (regionale) trainingen mee te doen of krijgen extra training aangeboden.

IMG_8874

Interne competitie

Ook is er een aantal interne competities waar je tegen andere kinderen van de vereniging speelt. Er is een aparte topjeugd-groep waar de sterksten van de vereniging les krijgen. De andere groepen (stap 1 t/m 3) beginnen elke week om 18:30 uur met les, waarna er één of meerdere partijen voor de interne competitie gespeeld kunnen worden.

Externe competitie

De SOS, een samenwerking tussen de SGS en de OSBO, organiseert een externe competitie. Hieraan kunnen teams van vier jeugdspelers in hun eigen leeftijdsgroep meedoen. Ze spelen tegen teams van andere verenigingen in de regio.

IMG_8992

Toernooien

Op een toernooi kan je op één dag een heleboel partijen spelen. De meeste toernooien zijn op zaterdag, sommige op zondag. De vereniging doet aan verschillende toernooien mee, die regionaal en landelijk worden gehouden. We gaan er met een groep naartoe, waarbij het vervoer en de begeleiding door de jeugdleider of jeugdcommissielid geregeld wordt.

Contributie

De contributie bedraagt € 8,00 per maand (12 maanden per seizoen).
Als uw financiële situatie lastig is, dan heeft de Gemeente Baarn een regeling.

Meer weten? Kom eens langs!

Als je meer wilt weten over de vereniging, dan kun je het beste een keer op onze clubavond komen kijken of meedoen. We spelen in Het Rode Kruisgebouw, Burg. Penstraat 6, vrijdags van 18:30 tot 19:45 uur. Behalve in de grote vakantie wordt er in principe in alle vakanties geschaakt.
Voor vragen, neem gerust contact op met onze jeugdleider Rob Boss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *