2007

Jarno Witkamp nieuwe kampioen

Het zat er al aan te komen: Jarno Witkamp is kampioen van de Baarnse Schaakvereniging. Door zijn zege op Rob Boss is hij niet meer in te halen door de concurrentie.Hoewel Rob Boss zich hevig verzette, moest hij afgelopen vrijdag toch zijn meerdere erkennen in Jarno Witkamp. Witkamp pakt daarmee zijn eerste kampioenstitel voor de Baarnse Schaakvereniging. Bovendien maakt hij nog een goede kans om na de eerste twee cycli ook de derde cyclus van de interne competitie te winnen. Een superseizoen dus van deze in de externe competitie voor Bussum spelende schaker.
De enige speler die Witkamp nog van de titel in de derde cyclus kan weerhouden – Waldemar Moes – won ook en houdt zo de spanning er nog een beetje in.

Toptien
Met nog twee speelronden te gaan, streeft iedereen natuurlijk nog naar een zo hoog mogelijke klassering in de toptien.
Simon van Voorthuizen won vorige week in de negende ronde vrij eenvoudig van Hans van Briemen en boekte afgelopen vrijdag weer een zege. Tegen Peter van de Veer kostte dat wel heel wat meer moeite, maar door die overwinningen komt Van Voorthuizen toch weer de toptien binnen. Opvallend hoog in die toptien staat nu Thijs Michels. Hij versloeg Rien van Brummelen. Ook Daan Lensink zien we weer in de toptien. Door de dame van Werner Raudenbusch midden op het bord in te sluiten, greep Lensink de winst.
Ton Koekkoek zakt iets in de toptien. Verantwoordelijk daarvoor was Rienk Andriessen, die een nagenoeg foutloze partij speelde en Koekkoek weinig kans gaf. Een week eerder speelde Andriessen ook al sterk tegen Reinier Schaap, maar toen moest hij de winst toch aan Schaap laten. Diezelfde Schaap speelde tegen Ger Oldekamp ook een sterke partij. Oldekamp mocht echter niet over geluk klagen: in gewonnen stand deed Schaap een onnodige passieve zet en overzag dat Oldekamp hem meteen mat kon zetten.

Uitslagen van de 10e ronde
Uitslagen

Witkamp – Boss			1-0
Moes – Vlug			1-0
Meijer – Losekoot		remise
Van de Veer - Van Voorthuizen	0-1
Lensink – Raudenbusch		1-0
Van Brummelen – Michels		0-1
Andriessen – Koekkoek		1-0
Ensink - Van Briemen		0-1
Oldekamp – Schaap		1-0
Van Teutem - De Vries		1-0

Tussenstand na de 10e ronde
Stand

1 Witkamp		570
2 Moes		        508
3 Boss			454
4 Overbeek		435
5 Michels		419
6 Losekoot		417
7 Meijer		400
8 Koekkoek		399
9 Lensink		382
10 Van Voorthuizen	369

Vrijdag wordt de elfde ronde van de derde cyclus gespeeld. De start is weer om 19.45 uur in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a te Baarn. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen bij secretaris Jan Overbeek, tel. 5421504 en op www.baarnseschaakvereniging.nl—Ton Koekkoek