Analysehoek, Toernooien, Volwassenen

Timmerman en Krishnasing heldhaftig in Eijgenbroodtoernooi

Timmerman en Krishnasing heldhaftig in Eijgenbroodtoernooi

In het weekend van 23-25 oktober speelden Jan Timmerman en Ashley Krishnasing een sterk toernooi mee in Amsterdam. Ashley was uitgenodigd bij Jan aan de Plantage Kerklaan te Amsterdam, nabij Artis. http://www.eijgenbrood.nl/

Ashley moest bij aankomst kennelijk nog erg wennen aan het drukke tramverkeer. Bij de eerste oversteek mistte hij bijna de bel en daarmee dat de tram hem naderde op een afstand van hooguit een paar meter, toen hij bij een voetgangersoversteekplaats aan het wachten was op het groene licht en met een voet op een drempel stond, op het nogal smalle stoepje.
Jan was gelukkig in staat om Ashley wegwijs te maken in de buurt. Samen met de tram, fiets en zelfs hardlopend terug naar de woning van Jan waren geen uitzonderingen.

Dag 1
Jan en Ashley spelen beiden remise na een moeizame strijd. Jan praatte Ashley goede moed in om de volgende dag optimistisch te blijven.

Dag 2
Jan scoort 3/3 in de B groep en haalde daarmee een topscore met 3,5/4! De volgende ochtend zou hij aantreden tegen de koploper en de hoogste ratinghouder. In een spannende partij wist hij een jong schaaktalent te overmeesteren. Ze speelde erg sterk en had al zelfs remise tegen een hogere ratinghouder, maarde ruim een halve meter langere Jan wist zijn hoofd koel te houden.
Ashley deed het ook niet onaardig in de A groep. Met twee overwinningen op 1900+ spelers mocht hij in de laatste ronde op bord 1 spelen tegen Tjark Vos! Tjark had zojuist IM Afek verslagen met een erg mooi schijnoffer. Er kwam ditmaal een Catalaan op het bord. Ashley wist zich goed uit de tactische finesses te werken die Tjark erin bracht en leek een uitstekend middenspel in te gaan. Tjark was niet voor de ‘Vos’ te vangen en vond het juiste tegenspel. De stelling bleef in balans in een ingewikkelde situatie. Beiden vonden puntendeling wel genoeg op aanbod van Ashley.

Dag 3
Vol vertrouwen speelden beiden ronde 5 van het toernooi. Jan bracht mooi aanvallend spel op het bord en leek een soort KI-aanval te krijgen als zwart. Net zoals in deze aanval pleegde Jan op een zeker moment een stukoffer. Jan kreeg echter niet het gewenste spel. Toen tegenstander Dennis Mienis (1793) ook nog sterk begon te verdedigen was het snel bekeken.
Met Ashley ging het niet veel beter. Teleurstellend uit de opening komen, na wat geklungel alsnog in een gelijkwaardig eindspel komen en aan het eind in spanning met de laatste minuten een beslissende fout maken. Tegenstander Tobias Kabos 2278 was Ashley net een beetje te slim af. Waldemar Moes was ook aangeschoven en samen gingen de heren eventjes de boel bespreken onder het genot van een lunch bij bakkerij Bart.

De 6e ronde verliep voortreffelijk. Henri Spijkerman deed vanaf afstand erg veel werk en hield Jan en Ashley goed in de gaten. Met wat peptalk waren de heren er weer klaar voor. Er werd gedaan wat verwacht werd en twee mooie winstpartijen werden uit de mouw getoverd.

Een leerzaam en vooral erg vermakelijk toernooi. Zie games>

1 comment

  1. Prima artikel en interessante analyses. Ik ben (als coach en motivator) trots op jullie prestatie!

Comments are closed.