Uncategorized

Erelid Jan Overbeek overleden

Erelid Jan Overbeek overleden

Donderdag jl. bereikte ons het zeer droevige bericht dat Jan Overbeek op 5 november is overleden. We hebben vrijdag bij de clubavond stilgestaan bij zijn overlijden. De afscheidsdienst en begrafenis is op dinsdag 11 november.

Jan was al geruime tijd ziek en daardoor de laatste twee jaar helaas niet of nauwelijks meer in staat een clubavond te bezoeken. Nieuwe leden zullen hem dan ook zeer vermoedelijk niet kennen. De meesten echter wel. Hij heeft heel veel voor onze vereniging betekend, en daarom is hij vorig jaar ook nog tot erelid benoemd. Tot en met onze recente ledenvergadering was hij formeel nog steeds onze penningmeester, hoewel hij zijn taken in de tussentijd al had overgedragen aan zijn opvolger.

Degenen die de plechtigheid ter ere van Jan, die aanstaande dinsdag om 13:00 uur in de Paaskerk zal zijn, willen bezoeken, vinden in onderstaande overlijdensadvertentie meer informatie.

overlijdensadvertentie

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de Baarnse Schaakvereniging,

Ton Koekkoek
secretaris

4 comments

 1. Zeer verdrietig nieuws.
  Jan was een fantastische vent en een uitmuntend schaker.
  Ik miste hem al geruime tijd en zal dat blijven doen.
  Ik wens de nabestaanden veel sterkte.

 2. Jan was niet alleen een schaakliefhebber, maar bovenal heel begaan met de Baarnse Schaakvereniging. Toen ik hem de laatste keer sprak, vlak voor zijn verjaardag begin september, bleek dat hij de website van de schaakvereniging aandachtig volgde.

  Bij zo’n beetje elk jeugdtoernooi in Baarn de afgelopen 20 jaar was Jan er om te helpen: schoolschaakkampioenschappen, Oudjaarstoernooien en Nijhof Rapidtoernooien. Bij schaakstands op Koninginnedag of bij het Cultureel Festival. Zelfs op zijn verjaardag kwam hij langs.

  Een clubavond zonder de goedlachse en altijd vriendelijke Jan, ik heb er de afgelopen twee jaar geprobeerd aan te wennen, maar het voelt als een groot gemis.

 3. Een groot verlies! Als schaker en als mens. Ik kan hem alleen maar op een zeer positieve wijze gedenken. Jan, rust zacht.

 4. Rust zacht goede vriend Jan. Gelukkig is je lijdensweg nu voorbij. We zullen je ons altijd blijven herinneren

Comments are closed.