Uncategorized

Intern competitie- en bekergeweld

Door de afwezigheid van de top van de interne competitie wegens de – gewonnen – halve bekerfinale tegen Soest, was de wedstrijd tussen Marco Meijer en Ed Duister de topper van de avond in ronde 29. In de kwartfinale van de interne bekercompetitie sloeg Rienk Andriessen zijn slag.

Rienk Andriessen (r) wint van Mees Heeringa
Rienk Andriessen (r) wint van Mees Heeringa

De topper tussen de nummers 7 (Meijer) en 8 (Duister) van de ranglijst werd ook de langste partij van de avond. Meijer kwam sterk uit de opening en Duister had moeite zijn verdediging sluitend te houden. Maar toen Meijer iets afwachtender ging spelen, kwam Duister beter in de partij en kreeg Meijer het moeilijker. Uiteindelijk kreeg Meijer toch het initiatief weer terug en in het eindspel kon Duister een mataanval niet meer tegenhouden. Meijer klimt door dat resultaat naar de 5e plaats op de ranglijst.

De kortste partij van de avond was die tussen Thur Breukers en Ton Koekkoek. Na een niet door Koekkoek aangenomen paardoffer overzag Breukers een tussenschaakje, waardoor hij een kwaliteit en een paard verloor. Daarna was het snel afgelopen en kon Koekkoek verrassend de winst pakken.

Thijs Michels speelde een aardige partij, maar redde het net niet tegen Michiel van Schaik. Rob Boss had het volgens eigen zeggen laten liggen tegen Rien van Brummelen. Feit was dat Boss onvoldoende druk op de verdediging van Van Brummelen zette en dat laatstgenoemde rustig voordeel opbouwde op de koningsvleugel. Henk Willemsen had ook niet te klagen in zijn partij tegen Conrad Keijzer, want laatstgenoemde stond aanvankelijk beter. Ook hier werd een aarzeling in het offensief genadeloos afgestraft door Willemsen.

Jeugdlid Menno Muller en senior Erik van Lier kwamen remise overeen. Hetzelfde resultaat boekten Walter Schram en Johan Vermulst. In de partij tussen Bert van Klingeren en Mario Lambrechts gebeurde te veel om op remise te spelen. Enkele dreigende penningen werden Lambrechts noodlottig.

Izaäk Schipper was gebrand op revanche voor zijn eerdere nederlaag tegen nieuwkomer Suzan Roothaan. Dat ging niet eenvoudig, maar lukte uiteindelijk wel. Roothaan reageerde niet goed op de opening van Schipper, waardoor ze haar stukken niet goed kon ontwikkelen. Ondanks dat Schipper zijn Dame ‘weggaf’ tegen 2 Paarden, kon Roothaan niet onder de druk uitkomen en moest ze Schipper feliciteren met zijn revanche.

Intern bekergeweld

Er was nog één partij te spelen in de kwartfinale van de interne bekercompetitie. Rienk Andriessen en Mees Heeringa speelden een spannend duel waarin Heeringa zich verkeek op de kracht van Andriessen, die door knap spel met een stuk voorsprong het eindspel in ging. Met een sterk torenoffer, gevolgd door een paardvork, wist Andriessen het laatste stuk van Heeringa te veroveren en de halve finale van deze bekergroep te bereiken. In die halve finale mag Andriessen zijn krachten meten met één van de andere halve finalisten: Beekhuis, Breukers of Michels.

Alle uitslagen ronde 29:

Meijer – Duister            1-0

Michels – Van Schaik        0-1

Boss – Van Brummelen        0-1

Breukers – Koekkoek         0-1

Muller – Van Lier           remise

Keijzer – Willemsen         0-1

Van Klingeren – Lambrechts  1-0

Schram – Vermulst           remise

Roothaan – Schipper         0-1

Beker, 1/4 finale B-groep:

Andriessen – Heeringa       1-0

Vrijdagavond vanaf 19.45 uur wordt ronde 30 van de interne competitie gespeeld. Om 19.30 uur speelt Baarn 1 zijn laatste competitiewedstrijd tegen de Rode Loper 2 en daarvóór wordt ook nog jeugdschaak gespeeld. Volop actie dus in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 in Baarn.

2 comments

  1. Kijk, ben ik ook weer helemaal bij met wat er vrijdag is gebeurd in de interne!

  2. Mooi verslag Ton! Er is weer veel gebeurd, zie ik!

Comments are closed.