Uncategorized

Hoge opkomst jeugd en senioren Baarnse schaakvereniging!

Hoge opkomst jeugd en senioren Baarnse schaakvereniging!

Vrijdag 19 April werd er druk geschaakt binnen het Rode Kruisgebouw. Bij de junioren waren er weer twee nieuwe leden te tellen en bij de senioren was de opkomst eerder niet zo hoog als deze avond.

Jeugd

“We hebben weer twee nieuwe aanmeldingen. Het clubje dat Ravi lesgaf bestond uit wel 14 jeugdigen”, vertelde jeugdleider Rob Boss vol trots. Het is bijna niet meer bij te benen zoveel nieuwe leden erbij komen. Dit betekent tevens een dringende oproep aan ouders om de handen uit de mouwen te steken. En ook dit gebeurt nu al.

Het B-team van de jeugd, bestaande uit Yarick, Thias, Boaz H. en Luuk speelden tegen het sterke Magnus. Ondanks dat de anderen van het team verloren bleef Yarick volhouden. In de eindfase van de partij overzag zijn tegenstander mat in 1 en kon Yarick opgelucht zijn zet uitvoeren nadat hij vroeg of de laatst gespeelde zet van zijn tegenstander Tf1-f6 was. De eindstand 1-3.

Senioren

Een verlies bij de jeugd mag de pret natuurlijk niet bederven bij de senioren. Vol glorie gingen de schaakwedstrijden verder. Rob Boss wist tegen Rogier Burger lang tegenspel te bieden, maar uiteindelijk werd een dodelijk schaakje van een paard hem fataal. Jan Heimensen had met wit zijn ware tegenstander gevonden in Oscar Burger. Door een kleine vergissing in de opening kreeg Jan een tussenzet en offerde zijn loper op f7. Toen er paarden met schaakjes en de dame van Jan achtereenvolgens de strijd kwamen versterken was het snel afgelopen.

Andre v/d Braak opende met zijn geliefde koningsgambiet met wit en Jelle koos voor de zogenaamde moderne verdediging. Net als bij de partij tussen Jan en Oscar, kreeg Jelle met een felle tegenzet te maken door een schijnoffer op f7. Dat het van belang is om tijdig te rokeren ondervond Jelle wel in deze partij. Na verlies van materiaal en een oneindige achtervolging op zijn koning, kon ook Jelle niet meer dan de strijdbijl neerleggen.

Vorige week kon hij niet spelen, maar na zijn gemiste kans tegen Krishnasing weer helemaal terug, in de partij van Stan Jakobs met zwart tegen Tom Priester. Tom verloor veel materiaal, maar had eerder een kans op torenwinst laten schieten. Toen Stan pardoes een paard ‘weggaf’ door slim gebruik te maken van een penning leek Tom weer kansen te krijgen. De dame van Stan stond ongelukkig, maar hij wist op het juiste moment af te wikkelen naar een gunstig eindspel. En deze kans om te winnen liet hij niet meer passeren.

Tot slot, maar niet minder, verliep het in de partij van Ravi Priester met zwart tegen Fabio de Moor met wit voorspoedig voor Ravi. In een eindspel van paard tegen loper had Ravi de beste kansen vanwege een a-pion die vrij spel had. Zijn loper beheerste de diagonalen om verdediging of tegenspel hiertegen te bemoeilijken. Dit leverde Ravi na enig geschuif een verdienstelijk puntje op.

Vrijdag 26 april wordt er weer geschaakt. Vanwege Koningsdag en vakanties zal er voor de jeugd een aangepast programma zijn. De senioren zijn vanaf 20:00 welkom voor de interne competitie.