Intern, Volwassenen

Henk Meeuwissen bekert verder

Ronde 8 zorgde slechts voor een minieme verschuiving in de toptien. Duister en Van Brummelen wisselden van plek, al bleef het onderlinge verschil maar enkele punten. Zes spelers uit de toptien kwamen uit in de externe competitie (bekerteam en viertal), terwijl de andere spelers wisten te winnen. Een uitzondering was nummer tien Wolterse, die remise speelde. En juist die remise had grote gevolgen.Het was weer gezellig druk in De Leuning afgelopen vrijdag. Naast twee externe viertallen speelden achttien schakers voor de interne competitie. De krachtsverschillen bij deze partijen waren soms behoorlijk groot. Honderden ratingpunten verschil waren er in de duels Van Klingeren – Losekoot, Kleynjan – Meijer, Duister – Keijzer en Vegter – Raudenbusch. De hoogst geplaatste speler voldeed telkens aan de verwachting al werd daar wel hard voor gestreden. Pascal Losekoot en Bert van Klingeren maakten er zelfs de langste partij van de avond van. Milo Kleynjan was ruimschoots eerder klaar, maar was toch niet ontevreden hoe lang hij het had volgehouden tegen Marco Meijer.

Beker
Door zijn overwinning gaat Meijer door naar de tweede ronde van de bekercompetitie. Ook Jos Wolterse of Henk Meeuwissen zou zich plaatsen voor de tweede ronde. Het werd een gelijk opgaande strijd die onbeslist eindigde. Een verdienstelijke prestatie van Meeuwissen. Wolterse liet de afgelopen weken zien goed in vorm te zijn, en had in de korte tijd van zijn lidmaatschap ook al een hogere rating bij elkaar gespeeld dan Meeuwissen. Dat betekent dat laatstgenoemde doorgaat naar de volgende bekerronde.

Ook Henri Spijkerman en Paul Evers speelden remise. Dat mag een goed resultaat worden genoemd van Evers. Hij speelde vorige week pas zijn eerste partij van het seizoen (winst op Koekkoek). Een gelijkspel tegen een speler van het eerste achttal is dan een goed vervolg. Het derde gelijkspel van de avond werd geleverd door Johan Vermulst en Erik van Lier. Beide spelers waren hier tevreden mee.

Van de jongelingen werd het beste resultaat neergezet door Mees Heeringa. Hij boekte een overwinning op Thijs Michels, die een slechte start van het seizoen beleeft. Freek Beekhuis ging lange tijd gelijk op met Ger Oldekamp, maar het was de ervaren speler die er met de buit vandoor ging.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Van Klingeren - Losekoot 0−1
Kleynjan - Meijer 	 0−1
Duister - Keijzer 	 1−0
Meeuwissen - Wolterse 	 ½−½
Spijkerman - Evers 	 ½−½
Vegter - Raudenbusch 	 0−1
Vermulst - Van Lier 	 ½−½
Beekhuis - Oldekamp 	 0−1
Michels - Heeringa 	 0−1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Krishnasing 	  338,0
2. Losekoot 	  288,0
3. Boss 	  271,0
4. Brantjes 	  241,0
5. Lensink 	  238,0
6. Meijer 	  219,0
7. Duister 	  211,0
8. Van Brummelen  207,0
9. Overbeek 	  206,0
10. Wolterse 	  178,0

Vrijdag wordt de negende ronde in de interne competitie gespeeld. Er zijn dan geen externe verplichtingen, zodat de spelers weer tegen elkaar kunnen strijden in plaats van met elkaar. Dat wordt gedaan vanaf 19.45 uur in De Leuning, Oranjestraat 8 te Baarn. De jeugd krijgt les vanaf 18.30 uur en speelt daarna hun onderlinge competitie.
Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. U kunt ook contact opnemen met secretaris Ton Koekkoek, tel. 5420605, of jeugdleider Daan Lensink, tel. 5417648.
—Marco Meijer