Jeugd, Toernooien

Grote prijs van Woerden gewonnen door Daniel Dijkstra

Jeugdschakers Baarnse Schaakvereniging vallen in de prijzen

De tweede Grand Prix van het schaakseizoen telde maar liefst zeven deelnemers van de Baarnse Schaakvereniging. Vier daarvan gingen met een beker naar huis, en niet alleen dat maakte het een geslaagd toernooi.

Jeugdschaakvereniging “De Zwarte Olifant” in Woerden vierde haar vijfjarig jubileum met een toernooi in het Kasteel van Woerden. Een soort schaaktoren. Zoals dat hoort op een kinderfeestje werd er ook getrakteerd: na afloop waren er gratis pannenkoeken voor alle tachtig deelnemers.

Er werd gespeeld in groepen van acht, op speelsterkte ingedeeld. De eerste groep, met de sterkste deelnemers, werd gewonnen door Daniel Dijkstra. Daniel versloeg eerder dit jaar bij een simultaan grootmeester Robin van Kampen en imponeerde ook nu door al zijn partijen te winnen.

Ook groep acht werd door een jeugdschaker van de Baarnse Schaakvereniging gewonnen: Sytze Krom verloor maar één partij. Zijn clubgenoot Adem Kok (netjes eindigend op 4 punten) hielp hem door in de laatste ronde Sytze’s concurrent aan kop te verslaan.

Ook Piet-Hein Droogh kwam in de hoogste groep uit. Hij haalde vier punten en eindigde toch knap op de derde plaats, wat een mooie beker opleverde. Veronika Dijkstra werd ook derde, in groep drie. Net buiten de prijzen viel Hessel Mink in groep negen. Hij begon met 1 uit 4 maar sloot af met een eindsprint die hem op vier punten bracht. Zijn zusje Emilie, nog niet eens lid van een schaakclub, speelde haar eerste schaaktoernooi met veel enthousiasme. Theo van de Griendt haalde 2,5 punt in groep zes.

Op zondagmiddag 19 januari is er een zelfde soort toernooi bij basisschool de Uitkijck in Baarn – in het bijzonder geschikt voor basisscholieren – ook voor degenen die de spelregels nog maar net kennen. Voor meer informatie of aanmeldingen, zie www.baarnseschaakvereniging.nl/grandprix.

2 comments

  1. Dit verslag stond ook, inclusief deze kleurenfoto, in de Baarnsche Courant.

Comments are closed.