2006

Goede start D-team in de meesterklasse

Afgelopen zaterdag kwamen de 24 sterkste D-teams van Nederland naar Het Poorthuis in Baarn om daar te spelen om het Nederlands kampioenschap.

Het team van Baarn bestaat uit: Robin, Levente, Kasper en Gino. Zij staan op teamrating als 6e geplaatst en zullen dat in 9 wedstrijden, verdeeld over 3 zaterdagen waar proberen te maken.

De eerste wedstrijd tegen Groningen 2 werd gewonnen met 3,5 tegen 0,5. Kasper wist na een lange partij toch knap remise te halen waar hij eigenlijk verloren stond.

De tweede wedstrijd werd meteen een hele moeilijke, tegen Botwinnik, de als eerste geplaatste. Gino ging iets te voortvarend van start wat hem helaas op een snel verliespunt kwam te staan. Kasper haalde weer een half puntje binnen.

Robin en Levente speelden tegen Nederlandse topspelers: Robin tegen Arthur Pijpers, geen onbekende van hem. Helaas kwam Robin deze keer niet tot winst. Levente speelde tegen Roger Meng, een jongen die op het EK tot 12 jaar bij de eerste 12 eindigde! Des te knapper dat Levente remise wist te halen. Uiteindelijk liep het dus uit op een verlies van 3-1.

De derde en laatste wedstrijd was tegen Bussum.
Baarn verloor vorig seizoen van Bussum in de slotwedstrijd om de SGS D-titel. Nu nam het sportieve revanche.

Robin en Levente wonnen heel snel hun partij en jammer genoeg kon Gino niet winnen. Kasper bood daarna snel remise aan ( gezien de stand en een verjaardag waar hij snel heen wilde een verstandige keuze), maar zijn tegenstander wees dat af. Zo werd het nog een latertje, maar wel met een mooie overwinning!

Deze 3-1 winst zorgde er voor dat Baarn nu op de 7e plaats staat. Santpoort staat ongeslagen boven aan, daaronder 5 teams met 2,5 punten. Het worden dus nog 2 spannende zaterdagen.

De volgende speeldag is zaterdag 4 november, vanaf 10.45 uur, weer in Het Poorthuis.

Het verslag van het A-team, dat gelijkertijd begon, volgt binnenkort.

Alle uitslagen en standen
—Bernadet Sertons