Uncategorized

Gewoon ronde 32

Gewoon ronde 32

Nou ja, gewoon… Slechts 7 partijen. Kruiswijk, Lambrechts junior en senior en Krijnen doen mee aan het OKU-weekend toernooi. Het bekerteam speelt in Utrecht, op dezelfde locatie als het toernooi, tegen Oud Zuylen de bekerfinale. Lambrechts junior eindigt in groep C knap op een gedeeld derde plaats, is daarmee in groep C kampioen van de SGS. Het bekerteam wint weer eens de bekerfinale.

De interne competitie begint rommelig. Stoeien met de indeling. De wedstrijdleider zit in het bekerteam in Utrecht.  Geholpen door de telefoon met internet kan toch de juiste indeling gemaakt worden.
160603 Droogh-Duister TK
Jeugdspeler Droogh krijgt met wit tegen Duister de Caro Kann opening voorgeschoteld. Voor Duister bekend terrein, Droogh ziet deze opening voor het eerst. Kansen heen en weer. Totdat Duister een matdreiging in werking zet en mag uitvoeren.
Kok met wit tegen Van Klingeren wint een pion en nog een. Dat is genoeg voor de winst.
Boss met zwart speelt wat onnauwkeurig tegen de d4-opening van Raudenbusch. Te vroeg h6 kost een tempo en een opgesloten witte loper naast de dame. Raudenbusch manoeuvreert de partij netjes uit.
Michels en Koekkoek zetten voor het eerst in de geschiedenis een loopgravenstelling op het schaakbord. Bijna de gehele partij poogt Michels met zijn lopers de stukken van Koekkoek in de penning te zetten. Koekkoek zit te popelen, maar krijgt net niet genoeg ruimte voor een tegenaanval. Michels biedt remise aan. Koekkoek wil nog meer schaken. Koekkoek maakt een foutje. In tijdnood kan Michels de winst niet vinden en biedt nog eens remise aan. Dan heeft Koekoek genoeg geschaakt.
Mevrouw Roothaan wint met zwart twee pionnen. Niet zomaar pionnen. Een vrijpion. Die zijn moeilijk af te stoppen. Knappe winst tegen 150 ratingpunten meer.
Van Lier opgelucht over zijn remise tegen jeugdspeler Burger: de stelling staat een beetje vast en hij speelt wel sterk.
Kessler en Alberda zetten een ongewonnen patstelling op het bord.

Het bekerteam wint in Utrecht de bekerfinale met 3-1 tegen Oud Zuylen. Zie het verslag over deze finale elders op deze site.
Op dezelfde locatie, Utrechts Stedelijk Gymnasium, zijn dit weekend de Open Utrechtse Kampioenschappen (OKU) gespeeld. Vier schakers uit de BSV aanwezig in groep C met 56 deelnemers. Voor Kruiswijk (37), Krijnen (51) en Lambrechts senior (44) is het een mooie ervaring. Mario Lambrechts (junior) speelt de sterren van de hemel, wordt gedeeld derde! Met dit resultaat is Mario in groep C kampioen van SGS! Kan er voor Mario nog een prijssie bij? Jazeker, in de eerste ronde snelste winnaar! En dat is drie.

Indeling ronde 32

Droogh     -Duister        0−1
Kok         -Van Klingeren  1−0
Raudenbusch -Boss           1−0
Michels     -Koekkoek       remise
Keijzer     -Roothaan       0−1
Kessler     -Alberda        remise
Burger      -Van Lier       remise

Stand na ronde 32

1.  Losekoot   1070
2.  Krishnasing 954
3.  Duister     888
4.  Lensink     822
5.  Knight      811
6.  Spijkerman  721
7.  Droogh     679
8.  Kok         670
9.  Timmerman  616
10. Breukers    600

3 comments

 1. Even voor de statistieken, Kreijnen werd 51e en ikzelf werd 44e,(:-)
  heb maar 4 van de 6 partijen gespeeld. was erg warm, maar een enorm leuke ervaring.

  1. Excuus, tekst is bij deze aangepast.
   Dank voor je melding.

 2. Alle successen en succesjes bij elkaar in één verslag! Kunstig, hoor. Ook het woord ‘ongewonnen’ is wel leuk gevonden.

Comments are closed.