Uncategorized

Geen remises

Het was erop of eronder. Alle partijen in de interne competitie kenden winnaars en verliezers.
Minder partijen in de interne competitie dan gewoonlijk. Het bekerteam won in Maarssen van Vegtlust (2,5-1,5). Het viertal won thuis van VOG met 3-1.

De toppers speelde een bekerwedstrijd tegen Vegtlust. Meijer staat knap al een tijdje op de derde plek en Duister schommelt daar een beetje onder. Dus een minitopper tussen Meijer en Duister. Duister zette Meijer vanaf het begin onder druk met een bekend pionoffer. Na alle verwikkelingen had Duister een toren meer met een vrijpion en een slechte pionnenstructuur. Bijna werd het pat door een “dolle” toren van Meijer. Als Duister deze toren heeft uitgeschakeld laat hij zich niet meer verrassen.

Een van de winstplannen in het schaakspel is je pionnen naar de overkant brengen en promoveren naar het liefst een dame. Jaja, schaken is een mannensport. Van Brummelen speelde zijn pionnen op de damevleugel erg snel naar voren. Daarmee verzwakte hij zijn stelling zodanig dat Wiegers de partij naar de winst kon schuiven. Van Voorthuizen wint met een truc de dame van Schram en daarmee de partij. Raudenbusch zette Van Schaik onder druk. Van Schaik verdedigde zich kranig en verschalkte tussendoor 2 pionnetjes. Als de dames geruild worden beslissen 2 pluspionnen van Van Schaik de partij.

Michels en Meeuwissen namen elkaar afwisselend onder vuur. Michels had de langste adem. Van zijn zeven gespeelde partijen had Willemsen er niet een verloren. Lambrechts zet de koning van Willemsen onder druk, wint een toren en de partij. Andriessen en Koekkoek stevenden af op een remise. Andriessen biedt remise aan, maar Koekkoek zag nog kansen. Nadat Andriessen een pion weggeeft wint Koekkoek met een geslaagde mataanval. Van Lier wint een paard tegen Schipper en de partij. Kruiswijk en Muller komen in een eindspel, waarin Kruiswijk zijn toren liet vastzetten. Ergens een verkeerde zet kostte Bunschoten de partij tegen Vermulst.

Uitslagen ronde 16:
1.   Duister                       Meijer                            1-0
2.   Wiegers                     Van Brummelen        1-0
3.   Van Voorthuizen   Schram                         1-0
4.   Andriessen              Koekkoek                     0-1
5.   Van Lier                    Schipper                        1-0
6.   Kruiswijk                 Muller                             0-1
7.   Raudenbusch        Van Schaik (beker)     0-1
8.   Michels                    Meeuwissen (beker)   1-0
9.   Lambrechts            Willemsen (beker)      1-0
10. Vermulst                Bunschoten (beker)    1-0

1 comment

Comments are closed.