2009

Enthousiasme bij High-Five cursus schaken

Maar liefst vijftien basisscholieren doen mee aan de High-Five cursus schaken in de Leuning. Op de clubavond van de Baarnse Schaakvereniging komen de kinderen vier keer kennis maken met het prachtige schaakspel. De eerste twee bijeenkomsten zijn al geweest. Iedereen wist bij binnenkomst al hoe de stukken gaan, geleerd van opa’s, oma’s, vaders, moeders of broers en zussen. Dat is mooi meegenomen.
Geholpen door de jeugdleider en een aantal enthousiaste, ervaren jeugdspelers leren de kinderen in ruim een uur meer over het schaakspel. Over aanval en slaan, verdedigen, mat en pat. En er worden natuurlijk ook partijen gespeeld, op het scherpst van de snede. Op de laatste High-Five avond, 11 december, zal het vijftienjarige jeugdlid Robin van Kampen, onlangs achtste geworden bij het wereldkampioenschap schaken, een les geven en vragen beantwoorden.

Met de veertig al aanwezige jeugdleden van de vereniging is het een gezellige drukte in de Leuning. Ook aanstaande vrijdag is er uiteraard weer jeugdschaak in de Leuning (Oranjestraat 8), aanvang 18:30 uur. Interesse? Loop gerust binnen of neem contact op met de jeugdleider Pascal Losekoot, p.losekoot@xs4all.nl.—Pascal Losekoot