2010

Eerste achttal niet langs HSG 3

Donderdag 28 oktober speelde het Baarnse achttal in Hilversum tegen HSG 3. Er was een mooi zaaltje op een flink eind lopen van de ingang gereserveerd voor ons, maar helaas mocht dat geen goed doen. Baarn verloor met 5-3.Toch is het niet te zeggen dat de Baarnse spelers slecht gepresteerd hebben. Dat Henri Spijkerman, die dit seizoen voor het eerst meedoet, op bord 6 al snel wist te winnen, was mooi meegenomen. Enkele andere borden kwamen daarna op remise uit. Zo was Brantjes tevreden met zijn remise tegen een toch zeker sterkere tegenstander op bord 5 en ook oud-lid Ed Duister maakt een goede entree met remise.

Ook Marco Meijer op bord 2 en Ashley Krishnasing op bord 1 maakten remise. Voor Ashley ging dit zeker niet gemakkelijk, gezien alle tactische mogelijkheden die zijn tegenstander had. Na de remises zag het er goed uit voor Baarn. Helaas moest Jan Overbeek in een gelijke stelling het onderspit delven door tijdnood.

Rob Boss was inmiddels beland in een nadelig toreneindspel. Ook Daan Lensink kwam er vanaf de opening al niet goed uit, en moest een paardeneindspel met een pion minder keepen. De kansen op 4-4 leken gering en waren ook helemaal uit zicht toen Rob de handdoek in de ring gooide. Daan verloor in tijdnood het overzicht en ook aan zijn partij kwam uiteindelijk een eind.

Geen positief resultaat voor de eerste ronde dus, maar wel goede hoop gezien de speelsterkte van het Baarnse team, zeker ten opzichte van het sterkere HSG 3. Op 19 november hopen we in een thuiswedstrijd een betere prestatie tegen Soest neer te zetten.—Daan Lensink