Intern, Volwassenen

Een razendsnelle avond

Een razendsnelle avond

Deze avond werden er 5 partijen gespeeld, wat in deze tijden al lang niet was voorgekomen. Er speelde zelfs een kijker mee, Jan Heimensen, die in zijn jeugd nog lid van de BSV is geweest. De avond verliep snel, misschien zelfs wel in recordsnelheid, want binnen een uur en een kwartier waren alle vijf de partijen voorbij.

De Moor – Losekoot

Na een rustige opening wist zwart een loper te winnen en even later met een penning ook nog een kwaliteit. Nu zou het spel normaliter dan snel voorbij zijn, maar dan ken je Fabio nog niet.  En zo werd het met 1 uur en 15 minuten de langste partij van de avond.

Priester-Burger, R.

De snelste partij van de avond.

De opening verliep niet heel speciaal, buiten dat het al in 3 minuten gespeeld was. Burger kreeg wel een pion extra in het centrum. Na het snelle spel van Priester kreeg Burger ook nog een dreiging. Deze was niet te verhelpen maar wel op te lossen door ook een stuk van zwart in te sluiten. Zwart kreeg hierna weer het initiatief en sloeg genadeloos toe. Binnen 20 minuten zaten de spelers in de analyseruimte.

Bijleveld – Lambrechts, M.

De partij begon met het Italiaans. Wit wist een heel sterk centrum te krijgen en zwart stond zwaar onderdruk. Zwart won een toren, maar wit een loper en een paard. Met dit lichte stuk extra wist wit diverse trucjes uit te voeren, waarna er ten slotte zelfs een prachtige puzzel op het bord. Mat in 5 met een offer! Wit zag dit en zo eindigde het spel.

Burger, O. – Heimensen

Deze partij begon met het Spaans, het vierpaarden Spaans wel te verstaan. Het was de eerste keer dat Heimensen meedeed met de interne competitie, maar hij wist zich toch kranig te verweren tegen Oscar. Uiteindelijk stond wit met een toren meer in het  eindspel en moest zwart zich toch maar overgeven.

Per abuis heb ik de uitslag van deze wedstrijd verkeerd ingevoerd in het indeelprogramma, waardoor de stand na ronde 15 ook niet klopt. Ik zal dat vrijdag corrigeren. (Pascal)

Brouwer – van der Braak

De partij opende met de Siciliaanse opening. Zwart kwam goed uit de opening na een doorbraak in het centrum met d5, een terugkerend thema in het Siciliaans. Wit heeft in de opening wel vijf keer zijn paard moeten verzetten. De partij nam echter een tactische wending en wit wist een stuk te winnen. Zwart probeerde nog een tegenaanval op te zetten, maar kreeg niet veel compensatie. Toen wit nog een kwaliteit won, gaf zwart de partij op.

Achteraf werd er nog heerlijk gebughoused. Iets wat André en Jan nog nooit hadden gedaan, maar het moet ongetwijfeld goed bevallen zijn! (De jeugd vond het in elk geval heel leuk)