Intern

Een jeugdige avond

Een jeugdige avond

Deze avond werden er slechts drie partijen gespeeld, waarbij drie van de zes spelers zich onder de leeftijd van twintig bevonden. De beperkte opkomst had dan ook alles te maken met corona. En hoewel twee van de drie partijen ook nog met remise eindigden, was het zeker geen saaie avond: de partij Brouwer – Olthof bevatte, geheel in Brouwers stijl, een spannend offer.

Brouwer tegen Olthof

In de partij Brouwer – Olthof koos wit voor rustig spel in het damesgambiet. Zwart rukte echter op met een snelle f5 f4 om de zwarte loper ruil te forceren. Wit liet zich niet kennen en bracht zijn dame binnen met een matdreiging op h7. Zwart blokkeerde de diagonaal met g6, maar wit offerde zijn loper voor de g6 en h7 pion. De open koningstelling van zwart gaf wit een aantal mooie kansen, maar zwart wist snel verdedigers erbij te halen. Nadat een aantal stukken werden geruild koos wit voor remise met een eeuwig schaakje.

Boss tegen Kruiswijk

Martijn startte de partij met e4, waarop Boss reageerde met c5, zoals hij meestal tegen Kruiswijk doet. Beiden speelden een opening die ze goed kenden, dus na 11 zetten stond er een gelijke stand op het bord. Boss maakte daarna twee slordige zetten, waarna Kruiswijk probeerde zijn dame in te sluiten. De spelers misten echter allebei de beste voortzetting, zodat op zet 20 Boss alleen positioneel slechter stond. Op zet 21 maakte wit een grote fout, waardoor zwart een stuk wist te winnen. De partij was vanaf dat moment voor zwart gewonnen en na een aantal zetten gaf wit op.

Drooght vs Bijleveld

Drooght begon de partij heel ‘droog’ met Pc3. Bijleveld had nog nooit van zijn leven zo’n rare opening gezien, en besloot toen maar, niet in zijn stijl, e5 te spelen. Een paar zetten later waren er een aantal stukken afgeruild en stond de dame van zwart op c5, wat onder de toeschouwers die de opening gemist hadden tot grote verwarring leidde. Op zet 13 werden de dames afgeruild en was het eigenlijk al wel remise. Toch werden er nog 23 zetten gespeeld voordat er daadwerkelijk tot remise besloten werd.

2 comments

  1. Mooie impressie van wat er nu nog kan op de club , laten we hopen op betere tijden, maar wordt de online competitie nog bij gehouden op deze website? het loopt al 3 weken achter.

  2. Foutje in de eindstand laatste online toernooi.
    De 10e ronde is niet meegenomen in de eindstand.

    Groeten Rien Lambrechts

Comments are closed.