2009

E-team naar Groningen

Vanwege sterk gespeelde voorrondes mocht het E-team van Baarn dit jaar weer aantreden in Groningen om het NK te spelen. Milieubelastend gingen de kinderen, met ouders, en mijzelf, op weg met als doel een leerzame dag met mooie resultaten.Daniel Dijkstra had in de voorrondes 100% gescoord, en mocht het dus op bord 1 proberen. Dat hem dit niet al te slecht afging bleek uit zijn uiteindelijke score van 4 uit 7. Topscorer mocht hij zich echter niet noemen, dit was Arthur Jongejans op bord 2. Laatstgenoemde speelde een paar mooie eindspelletjes en wist menigmaal met een pion de winst binnen te slepen.

Op een kleine afstand volgt Piet-Hein Droogh op bord 3, die met zijn 3,5 punt ook niet ontevreden mag zijn. Op bord 4 was het moeilijk punten halen. Ook samen wisten Elise Kruiswijk en Veronika Dijkstra niet van de 0 af te komen. Toch een complimentje voor de laatste dame, die met slechts drie maanden ervaring een aardig potje schaak speelt.

Al met al mag Baarn niet ontevreden zijn met zijn 23e plek, gezien de deelname van 40 sterke teams. Bovendien zijn alle spelers volgend jaar nogsteeds speelgerechtigd voor de E-klasse (!) Wordt vervolgd dus…

Website NK E-teams: klik Uitslagen individueel: klik Uitslagen team: klik—Daan Lensink