2007

Dubbelslag voor schaker Witkamp

Jarno Witkamp boekte vrijdagavond een dubbele overwinning. Hij versloeg Peter van de Veer in de bekerfinale en werd daarmee tevens winnaar van de tweede cyclus van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging.Eén van zijn naaste concurrenten voor de eindzege in de tweede cyclus was tevens zijn tegenstander in de finale van de interne bekercompetitie. Bij winst kon Jarno Witkamp dus feestvieren op twee fronten. En dat lukte! Tegenstander Peter van de Veer kwam al snel onder druk te staan. Witkamp voerde die druk langzaam maar zeker op en uiteindelijk kon Van de Veer geen verdediging meer vinden. Witkamp schreef zo – na 2006 – voor de tweede keer het interne bekertoernooi op zijn naam. Daarnaast werd hij door deze overwinning winnaar van de tweede cyclus, na ook al de eerste te hebben gewonnen. Een superseizoen dus en ogenschijnlijk op weg naar het clubkampioenschap.

Zwart heer en meester
Ook deze laatste ronde van de tweede schaakcyclus werd op het scherpst van de snede gespeeld. Wederom viel geen enkele remise te noteren. Erg opvallend waren de vele overwinningen voor zwartspelers. Slechts twee schakers wisten met wit te winnen. Die moesten daar wel erg hard voor strijden, maar Van Schaik (tegen Raudenbusch) en Brantjes (tegen Boss) konden een knappe overwinning bijschrijven. Michiel van Schaik bereikte daarmee een zeer fraaie tweede plaats in de eindstand van de tweede cyclus, terwijl jeugdtalent Yme Brantjes heel knap op de zevende plaats eindigde.

Peter Vegter kon zijn huzarenstukje van vorige week niet herhalen. Ger Oldekamp had een keurige aanval opgezet en na een simpel pionzetje was het verkeken voor Vegter. Boy Bogaerts had zich nog aardig onder de aanhoudende druk van Hans van Briemen weten te ontworstelen. Met een even snel als simpel pionzetje dacht hij rustig het eindspel in te kunnen gaan. Helaas kostte hem dat nog een pion en de partij. Ton Koekkoek offerde te snel en te veel, maar Johan Vermulst liet zich niet verschalken. Conrad Keijzer hield het lang vol, maar moest uiteindelijk in Reinier Schaap zijn meerdere erkennen. Ook in de andere partijen was de zwartspeler uiteindelijk heer en meester.

Uitslagen van de 12e ronde
Uitslagen

Van Schaik - Raudenbusch	1-0
Wiegers - Pandelaar 	    0-1
Brantjes - Boss		1-0
G. de Mon - Evers		0-1
Keijzer - Schaap		0-1
Meeuwissen - T. Michels	0-1
Bogaerts - Van Briemen	0-1
Koekkoek - Vermulst	    0-1
Ensink - J. de Mon		0-1
Vegter - Oldekamp		0-1
Bekerfinale:
Van de Veer - Witkamp	    0-1

Eindstand aan kop na de 12e ronde
Stand

1. Witkamp			633
2. Van Schaik			582
3. Moes			568
4. Van de Veer			553
5. Meijer			525
6. Losekoot			492
7. Brantjes			467
8. Van Klingeren		441
9. Vervoort			434
10. Pandelaar			424

Op Goede Vrijdag is er geen clubavond. Op 28 maart wordt een buitengewone ledenvergadering gehouden over de toekomstige speellocatie van de Baarnse Schaakvereniging. Die vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a te Baarn. Alle leden worden met klem verzocht daarbij aanwezig te zijn.Daarna is uiteraard nog gelegenheid om te schaken. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen bij secretaris Jan Overbeek, tel. 5421504.—Ton Koekkoek