Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Dù tweedù rondù

Dù tweedù rondù

Slechts vier partijen deze avond. Jeugdspeler Bijleveld deed in zijn tweede jaar bij de senioren goede zaken tegen topper Olthof. Mario Lambrechts onbevreesd in de aanval tegen een veelvuldig clubkampioen.


Lambrechts, M – Losekoot   0−1
Lambrechts, blijkbaar niet onder de indruk van de vele malen clubkampioen Losekoot, koos met wit voor de aanval. Deze aanval miste net wat power om door te slaan, zoals de ervaren Losekoot in de verdediging reeds zag aankomen. Met een geduldige wending kwamen de zwarte stukken in het spel om met een offer een einde te maken aan de partij.


Olthof – Bijleveld   remise
Olthof met wit tegen Bijleveld in een lange partij. Een grünfeld met een snelle c5. Nadat in de opening twee pionnen werden geruild werd geruime tijd tactisch gemanoeuvreerd in ingewikkelde stellingen. Bijleveld wist bijna alle tactische dreigingen te pareren. Een pionnetje minder aan het eind. In een eindspel met een plus (dubbel)pion voor wit werd remise overeengekomen.


Kruiswijk – Burger   0−1
Burger verkoos met zwart de spaanse Morphey-verdediging tegen de e4 van Kruiswijk. In het middenspel kon zwart middels een iets betere pionnenstructuur met f3 een doorbraak op de witte koning forceren. Toen de dames werden geruild kon Burger met een pionoffer een winnende aanval opzetten.


Braak van der – Vermulst   1−0
Van der Braak met wit tegen Vermulst offerde in de opening de d4-pion…  Achteraf discussie d4-pionoffer of pionverlies. Dat wel/niet offer leidde in de praktijk tot een sterke aanval voor wit met een stukwinst en een gevaarlijke vrijpion op d7. Zoals we Vermulst kennen, stevig verzet en een taaie verdediging leidde tot tegenspel. Na afwikkelingen toch de winst naar Van der Braak.

Uitslagen ronde 2
Lambrechts, M - Losekoot  0−1
Olthof    - Bijleveld remise
Kruiswijk   - Burger   0−1
Van der Braak - Vermulst  1−0
Stand na ronde 2
1. Losekoot    108
2. Bijleveld   76
3. Duister    75
4. Burger     69
5. Boss      66
6. Brouwer    60
7. Lambrechts, M 51
8. Braak van der 45
9. Olthof     43

1 comment

 1. Ik kom vanaf 9 oktober ook weer meespelen, ik heb er zin in.
  Groeten Rien Lambrechts

Comments are closed.