Intern

Drie

Drie

Ondanks de vele maatregelen om een mogelijke besmetting te voorkomen slechts drie partijen. Twee remises is best veel. Waarvan bij eentje de houtsplinters eraf vlogen.


Burger – Olthof   remise
Ondanks een verrassing van Olthof met wit in de opening, kwam Burger iets beter uit de opening. Burger kon met tempo ontwikkelen door het opjagen van zwarts dame. Met een offer kon Olthof de stelling openbreken, speelde te voorzichtig en zo kwam de stelling gelijk te staan.


Van der Braak – Brouwer   remise
In het open siciliaans wist Brouwer met zwart tegen Van der Braak snel een pion te winnen. Wit kon veel druk zetten op de stelling van zwart door de activiteit van zijn stukken. Door een penning op de dame van Brouwer kon Van der Braak zijn pion terugwinnen met een betere stelling. Door matbeelden op de achterste rij kon Van der Braak zelfs nog een kwaliteit en een pion winnen. De zwarte koning werd naar het midden van het bord gedreven, maar kon nog net niet mat worden gezet. Door een foutje won Brouwer een kwaliteit terug. De dames gingen van het bord en wit stond nog steeds twee pionnen voor. Brouwer offerde zijn loper voor de vrije h-pion, vervolgens offerde Van der Braak zijn paard terug om te promoveren met schaak. Na afwikkelingen eindigde de partij met remise.


Boss- Duister   0−1
Duister speelde met zwart tegen zijn “angstgegner” Boss. Op het bord het London-systeem. Lange tijd in het middenspel een gelijke stelling, tot Boss een paard op c7 zette. Het leek dreigend, maar na de volgende zet van Duister had het paard geen vluchtveld meer en ging verloren.

Foto’s Schram, Boss


Uitslagen ronde 6
Burger - Olthof remise
Van der Braak - Brouwer remise
Boss - Duister 0−1

Stand na ronde 6
1. Burger 234
2. Brouwer 226
3. Losekoot 201
4. Duister 167
5. van der Braak 159
6. Bijleveld 154
7. Olthof 150
8. Boss 122
9. Kruiswijk 113