Intern, Volwassenen

De kop is eraf


Na 4 ronden geeft de ranglijst nog niet de klassering van de spelers, zoals we gewend zijn. Gelukkig had dat geen gevolgen voor de indeling van het speelschema. De meesten zagen hun gelijke in de speelsterkte van de tegenstander. In de eerste ronden van de competitie wil dat soms een “afwijkende” indeling geven.

Vorige week waren de schakers nog in de ban van de ring van de voorzitter, nu kunnen ze weer gewoon aan de bak. Toch zag je in een enkele partij de dame nog de doorslag geven.
De nieuwe leden Mink, Schipper en Kleijn werden op de proef gesteld tegen Spijkerman, Andriessen en Raudenbusch. Mink gaf vorige week zijn visitekaartje af door te winnen van Meeuwisen. De alerte Spijkerman nam daarom de tijd voor zijn zetten. Na de opening was het al raak. Door een schaakje met een loper verdween de dame van Mink van het bord. Spijkerman gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Schipper had jaren niet meer geschaakt. Tegen Andriessen wilde het nog niet lukken.
Kleijn remiseerde eerder tegen Vermulst en Michels en zat nu met wit tegen de sterke subtopper Raudenbusch. Na lang zwoegen de derde remise.
Ook Vermulst had nog niet geproefd van verleizen of winnen. Twee remises tegen Kleijn en Van Lier. Nu eentje erbij tegen Oldekamp maakt drie.
Koekkoek en Van Klingeren kregen beiden waar voor hun contributiegeld. Zij deden als laatsten de stukken in de doos. De punten werden gedeeld.
De jeugdige Beekhuis zag na een paardvork op zijn koning zijn dame van het bord verdwijnen. De winst was voor Van Teutem.
De combinaties van De Vries en Meeuwissen werden Van Brummelen en Vegter fataal.
Aan kop van het klassement speelden de nummers één tot en met vier tegen elkaar.
Krishnasing kreeg een sterke beslissende aanval tegen Lensink, na een gelijk opgaande opening.
Losekoot veroverde na de opening een pionnetje op Boss en besliste daarmee de partij. In de analyse kwam voor Boss nog een ingewikkelde variant op het bord met kans op remise.

Uitslagen ronde 5
1 Lensink – Krishnasing 0−1
2 Losekoot – Boss 1−0
3 Spijkerman – Mink 1−0
4 Kleijn – Raudenbusch ½−½
5 Koekkoek – Van Klingeren ½−½
6 Vermulst – Oldekamp ½−½
7 Beekhuis – Van Teutem 0−1
8 De Vries – Van Brummelen 1−0
9 Meeuwissen – Vegter 1−0
10 Schipper – Andriessen 0−1

Stand na ronde 5

1 comment

  1. Het pionoffer van Rob Boss bleek eigenlijk best OK te zijn. Eigenlijk ging ik op het laatst (met f4) iets te ver, maar Rob kon het juiste plan niet vinden.

Comments are closed.