Volwassenen

De Koning op het schaakspel!

Dinsdag 30 april 2013 was het dan eindelijk zover. We kregen na de laatste Koning Willem III de nieuwe Koning die gekroond zou worden.
Hoewel de dag op zichzelf spectaculair was door het afscheid van de Hare Majesteit en de aantreding van het koningspaar, kon de Baarnse schaakvereniging daar in de Laanstraat niet onder lijden. Ondanks dat het weer iets minder mooi was dan vorig jaar, bleven de bezoekers maar langskomen, van jong tot oud.

Een speciale dag vraagt om speciale activiteiten!

Als vereniging proberen we altijd het publiek te betrekken en willen we het liefst dat het voor zoveel als mogelijk toegankelijk blijft. Daarom vari├źren onze activiteiten in niveau en originaliteit. Zo waren er diverse opgaves van mat in 2, van makkelijk naar moeilijk, de druk bezochte aanschuifsimultaan en zelfs een heel nieuw spel: Help de koning naar de overkant.
De bedoeling hiervan was, wederom kijkend naar de bijzondere dag, dat we natuurlijk een koning zouden krijgen. Vandaag zouden niet de pionnen, maar de prinsen kunnen promoveren! De koning, prins Willem- Alexander, moest door een labyrint van obstakels naar de overkant komen en de Dame, prinses Maxima, mocht hier natuurlijk ondersteuning aan geven (zie diagram).

De regels:

– pionnen mogen niet bewegen
– mat beindigt de partij in remise (er komt geen koning!)
– de dame mag natuurlijk helpen met opruimen
– de dame mag de andere dame slaan
– de prins die als eerst aan de overkant komt wordt koning!

Het zou nog een vraag blijven of de deelnemers dit zouden begrijpen, maar de enthousiasme was zeker aanwezig!
Met dank aan de Oranjevereniging en alle vrijwilligers, Rob Boss, Martijn Kruiswijk, Pascal Losekoot en ondergetekende, hebben we er dit jaar wederom een hele mooie dag van kunnen maken die net als vorig jaar druk bezocht werd en als leuk ervaren werd door het publiek.

Kroning Alexander-Maxima

2013-04-30 12.17.35

2013-04-30 12.24.41

2013-04-30 12.30.23

2 comments

  1. Ashley, jij hebt ook heel hard je best gedaan om er een leuke dag van te maken. En dat is gelukt!

  2. Hulde op deze inhuldigingsdag aan supervrijwilligers Rob, Ashley, Pascal en Martijn!

Comments are closed.