Uncategorized

De Baarnse schaakvereniging verwelkomt nieuwe leden!

De Baarnse schaakvereniging verwelkomt nieuwe leden!

Vrijdag 29 Maart 2024 werd in het Rode Kruis Gebouw geschaakt door jong en oud. Nieuw lid Stan Jakobs heeft de afgelopen weken proef gedraaid en sloot zich vanavond officieel aan bij de vereniging.

Jeugd

“We hebben aan het eind creatief besloten om doorgeef schaak te spelen vanwege Goede vrijdag. Aan het einde kwam er plotseling nog veel binnen”, zei Rob Boss. Onder het rumoer en gelach door werd er door een aantal jeugdspelers serieus gespeeld. “Andy is kampioen geworden bij het snelschaaktoernooi, dus wees maar op je hoede”, werd er gezegd.

Er was ruimte voor pret en leervaardigheden. Omdat de opkomst laag leek te zijn, werd er afgezien van de competitie bij de jeugd.

Senioren

Drie partijen stonden er deze avond op het programma.

Stan Jakobs – Fabio de Moor                                                1-0

In een vurige strijd tussen beide heren was Fabio goed op weg na het winnen van een pion. Stan hield de stelling met de witte stukken goed verdedigd en kreeg ruimte voor een aanval op de koning van Fabio. Door een paar kleine onnauwkeurigheden wist Fabio niet zijn troepen vanaf de damevleugel op tijd bij zijn koning te krijgen en had onvoldoende tegenspel. Een penning leverde Stan veel materiaal op met dreiging van mat. Dat vond Fabio voldoende om de partij te laten varen.

Oscar Burger – Owen Hodgson                                            0-1

In de langste partij van de avond wist Owen uiteindelijk toch zijn hoofd koel te houden en kreeg een schitterende aanval. Een moeilijk moment waar er veel scherpte en calculatie vereist was is te vinden op de website. “Ik moet offeren en als het niet werkt geef ik maar op”. Owen was duidelijk ijsberend aan het rondlopen en hoopte dat zijn aanval zou slagen. Oscar had veel tijd verbruikt na het winnen van de kwaliteit en moest een manier zien te vinden om zware stukken te ruilen. Dat zijn toren op a1 lang buitenspel bleek realiseerde hij zich pas later. Na een miscalculatie koste het hem de partij.

In deze stelling speelde Owen..Lh3 en kreeg veel druk tegen de koning van Oscar. Ondanks achterstand van een kwaliteit, blijkt dit verschil van weinig waarde. De torens van Oscar kwamen niet goed tot hun recht.

Ravi Priester – Ashley Krishnasing                                       0-1

In een ponziani variant verloor Ravi een belangrijk tempo met zijn loper. Ashley kreeg al vroeg druk op het centrum en aanval op de koning van Ravi. Na het winnen van een kwaliteit en binnenkomst van toren over de tweede rij was het noodlot spoedig beslecht.

Op vrijdag 5 april zal de 26e ronde van de Baarnse interne seniorencompetitie plaatsvinden. Rond de klok van 20:00 is de aanmelding. De jeugd zal zoals gebruikelijk weer les krijgen en competitie spelen en starten vanaf 18:30. Meer informatie is te vinden op www.baarnseschaakvereniging.nl