2006

D-team gedeeld eerste in meesterklasse!!

Afgelopen zaterdag werd de 2e ronde in de meesterklasse D gespeeld.
We begonnen met 2 punten uit de eerste ronde op een gedeeld 7e plaats en moesten meteen tegen HMC Calder, de kampioen van vorig jaar.

Gino en Levente verloren al snel hun wedstrijd, waarbij Levente tegen Bart von Meijenfeldt moest spelen, een jongen met een 300 punten hogere rating.
Robin en Kasper stonden er niet zo best voor, maar wisten op een knappe manier hun partijen te winnen. 2-2 dus.

De 2e wedstrijd was tegen Bobby Fischer. Levente was wel heel snel klaar, zijn tegenstander gaf in één van de eerste zetten al z’n dame weg. Gino leek ook op een overwinning af te stevenen, maar ergens ging er iets fout, waarna Gino opgaf. In de analyse bleek dat toch onnodig te zijn geweest.
Ook de tegenstander van Kasper was zo vriendelijk z’n witte dame weg te geven zodat het al snel 2-1 was. Robin besteedde wat meer tijd aan z’n partij en sloot deze ook winnend af. Een keurige 3-1 overwinning en een gedeelde 3e plaats.


De laatste wedstrijd speelden we in de bovenzaal, een stuk rustiger en met Marco als wedstrijdleider. De tegenstander was Zukertort, dat op dat moment op een gedeelde eerste plaats stond.

Toen de wedstrijden net waren begonnen en ik me in een boek wilde verdiepen viel me toch een apart lachje op het gezicht van Kasper op. Hij dreigde na 8 zetten al mat te zetten tegen Martijn van Andel. Er viel weinig meer tegen te doen en na 11 zetten was het eerste punt binnen.
Robin speelde tegen Renzo Finkenflugel en speelde vlot z’n wedstrijd. Alleen over de laatste zet dacht Robin lang na, hij kon namelijk op 4 verschillende manieren mat zetten en wilde uiteraard de mooiste zet kiezen. 2-0 voor!

De partijen van Levente en Gino leken op z’n minst een makkelijke remise te worden, al wilden de tegenstanders dat uiteraard niet aannemen.
Maar wat werd het nog spannend! Levente speelde een eindspel met 7 pionnen tegen 7 pionnen, helaas rekende hij het niet goed uit en verloor hij.

Nu kwam het op Gino aan, het was een spannend eindspel, waarbij de kansen steeds leken te keren. Uiteindelijk werd het remise waarbij de winst binnen was.

Gino won dan wel geen wedstrijd deze middag, maar dit halve punt was wel erg belangrijk. Levente won er 1 en Robin en Kasper wonnen zaterdag alledrie hun wedstrijden! Met 4,5 uit 6 staan we op de gedeeld 1e plaats!!

Zaterdag 9 december is de laatste ronde, we starten dan om 11.30 uur, weer in Het Brandpunt. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom.
De prijsuitreiking is om 18.45 uur, hopelijk zijn we daar bij.
—Bernadet Sertons