Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Clubkampioen te sterk voor Droogh

Clubkampioen te sterk voor Droogh

Na lange tijd moest Piet-Hein Droogh weer een nederlaag incasseren. Tegen de clubkampioen is dat beslist geen schande. Sommige schakers trokken meteen fel van leer en Erik van Lier zorgde bijna voor een verrassing.

Als je goed presteert kom je steeds sterkere spelers tegen. Dat merkte Piet-Hein Droogh toen hij vrijdag in ronde 30 van de interne schaakcompetitie tegen clubkampioen Ashley Krishnasing moest. Omdat Droogh de doorschuifvariant van de Franse opening niet kende, moest hij veel denkwerk verrichten. In zijn zoektocht naar het juiste tegenspel speelde hij iets te vaak met dezelfde loper. Daardoor kreeg Krishnasing het initiatief en de tijd om vakkundig een aanval op te bouwen. Dat werd uiteindelijk te veel van het goede en Droogh moest zijn Koning omleggen. Geen schande voor Droogh, die we nog steeds in de toptien tegenkomen. Intussen lijkt de tot nu toe weinig spelende Krishnasing toch nog kampioensaspiraties te hebben.

Secuur eindspel na fel begin Thur Breukers
Secuur eindspel na fel begin Thur Breukers

Felle start
Thur Breukers trok tegen Mario Lambrechts meteen fel van leer. Dames werden snel geruild en nadat de rook van de wilde opening was opgetrokken, stond Breukers een pion voor. Lambrechts werd in de verdediging gedrukt en verloor nog een pion. In het eindspel was dat voldoende voor de winst voor Breukers. Ook Izaäk Schipper staat er om bekend snel te spelen en meteen vol op de aanval te spelen. Zo ook tegen Jan Kessler. Laatstgenoemde liet zich iets te veel meeslepen met het tempo van Schipper en dat leidde tot enige onnauwkeurige zetten. Het werd nog even spannend, maar Schipper gaf het niet meer uit handen.
Hoog tempo in de partij tussen Jan en Izaäk
Hoog tempo in de partij tussen Jan en Izaäk

De partij tussen Henk Meeuwissen en Christian Krijnen was plotseling afgelopen. Daar moet een foutje van Krijnen aan ten grondslag hebben gelegen, want het punt was voor Meeuwissen.
Rien Lambrechts had zijn Dame moeten geven aan Eble Mink. Niet zonder slag of stoot, want hij kreeg er een toren, een loper en een pion voor terug. Toen hij later in de partij echter nog een stuk kwijtraakte, was de winst voor Mink.
Rogier Burger ontwikkelde zijn stukken gewoon goed en Suzan Roothaan moest langzaam maar zeker steeds meer in de verdediging. Uiteindelijk kon ze het aanvallende geweld niet meer tegenhouden en moest ze Burger – na twee eerdere onderlinge remises – feliciteren met zijn zege.

Bijna verrast
Werner Raudenbusch leek al snel op een overwinning af te stevenen. Kort na de opening tegen Erik van Lier stond hij immers al een kwaliteit en een pion voor. Toch liet Raudenbusch zich bijna verrassen. Van Lier is een doorzetter en broeide op een tegenaanval. Die kwam er, en Raudenbusch kon ten koste van enig materiaal nog maar net mat voorkomen. Daarna herpakte Raudenbusch zich toch nog en uiteindelijk bleek de verdediging van Van Lier onvoldoende.

Werner (r) liet zich bijna door Erik verrassen
Werner (r) liet zich bijna door Erik verrassen

Van de tien partijen eindigden er drie in remise. Vooral echter in de partijen Kruiswijk – Michels en Keijzer – Van Brummelen werd daar pas heel laat toe besloten.

Alle uitslagen ronde 30:
Droogh – Krishnasing	 	0−1
M. Lambrechts - Breukers 	0−1
Kruiswijk – Michels	 	remise
Koekkoek - Van Klingeren 	remise
Keijzer - Van Brummelen 	remise
Raudenbusch - Van Lier 	    1−0
Meeuwissen – Krijnen	 	1−0
Mink - R. Lambrechts 		1−0
Schipper – Kessler	 	1−0
Burger – Roothaan	 	1−0

Stand aan kop:
1 	Losekoot 	991 	
2 	Krishnasing 	915 	
3 	Duister 	826
4 	Knight 		812
5 	Lensink 	784 	
6 	Spijkerman 	705 	
7 	Kok 		636
8 	Droogh 	    632 	
9 	Timmerman 	600 	
10 	Breukers 	600

Donderdag 26 mei speelt Baarn 2 zijn laatste competitiewedstrijd tegen Wijdemeren; er is nog een heel kleine kans op promotie. Vrijdag wordt ronde 31 van de interne competitie gespeeld in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat in Baarn.

2 comments

 1. Dat klopt:voordat ik zet 23 deed, stond ik, in termen van de computer, 8pt voor … daarna mat-in-1: al de 3e keer dit jaar dat ik in een gewonnen stelling niet meer (goed) kijk naar wat de tegenstander doet; positief is: een nieuw persoonlijk record: 8pt! — tijd voor een anti-blunder-programma, dunkt me.

  1. Jammer, Christian. Dat zijn harde lessen! Altijd even op je handen zitten voordat je een zet doet misschien?

Comments are closed.