Extern, Volwassenen

BSV – Ons Genoegen


De Baarnse schakers spelen de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Ons Genoegen uit Amersfoort. Net als de BSV doet Ons Genoegen mee met één achttal en één viertal. Bij beide ploegen zit er een behoorlijk ratingverschil tussen het eerste en het achtste bord.

Losekoot met zwart tegen Marcus krijgt snel remise aangeboden op bord 1. Een mindere stelling dus een blij half punt voor de Baarnse schakers.

Schram speelt op bord 6 met de witte stukken tegen Van Halem. Een onbekende opening kost Schram een pion. Maar wel met een actievere stelling, inclusief het loperpaar. Na een forse afruil van stukken, waaronder ook de dames, wint Schram de pion terug. Op zet 18 ziet zwart over het hoofd dat wit gewoon een paard kan slaan. De pion, die het paard dekt, staat gepend. Inziende dat dit niet meer te houden is geeft zwart na slechts een uur spelen op.

1,5-0,5 voor Baarn.

Ook deze stand blijft niet lang staan. Net na de opening maakt Van den Berg van Ons Genoegen met zwart een verkeerde beweging met zijn paard. Daardoor kan Olthof met zijn loper een loper op g7 slaan. Zwart kan kiezen. Een paard tegen een pion verliezen, een kwaliteitsverlies, of een vol paard weg, Na een half uur denken gaat de zwarte koning om.

2,5-0,5 voor Baarn.

Lambrechts lepelt met wit tegen Sepers ook rap het volgende winstpunt binnen. In het middenspel gemiste kansen over en weer. Tot Sepers met zwart een giftige pion slaat. Lambrechts wint een stuk tegen drie pionnen en even later een kwal, dus een toren in de plus. De toren wordt later geofferd voor een beslissende vrijpion die niet meer te stoppen is.

3,5-0,5

Nog één punt en de buit is binnen voor de Baarnse schakers.

Duister krijgt na de partij van Bekius te horen dat hij, met wit, een vette pion heeft kunnen winnen in de opening. Na de opening staan beide koningen de andere kant op gerokeerd. Duister kan de eerste aanval in werking zetten, geholpen door een vrijpion in het centrum. Als Bekius een stuk weg geeft is de winst binnen.

4,5-0,5

Op het moment de Baarnse winst nog niet binnen is, weigert Ero van Ons Genoegen het remise-aanbod van Timmerman. In de vervelende pionnenstructuur van wit tegen Benkopoging van Timmerman zit weinig brood. Het eindspel van Timmerman gaat beter. Pionnetje meer op het bord beslist uiteindelijk de partij.

Meijer hengelt een remise binnen en dan kijken naar de partij van Kruiswijk, die met zwart in tijdnood een loper achter staat voor twee pionnen. Tegenstander Mönch ziet de winst niet. Het witte geschuif van de lopers en de koning laat geen winstplan zien. Kruiswijk claimt remise en klaar.

6,5-1,5 voor de Baarnse Schaakvereniging.

Uitslagen
Losekoot  - Marcus    remise
Meijer   - Riemersma  remise
Duister  - Bekius    1-0
Olthof   - Van den Berg 1-0
Timmerman - Ero     1-0
Schram   - Van Halem  1-0
Kruiswijk - Mönch    remise
Lambrechts - Sepers    1-0

 

2 comments

 1. Geweldig!! Ik blijf nog maar wat langer weg, denk ik: “Never change a winning team!”

 2. Een invaller voor Jaap Spook zou welkom zijn ! Als het een kwestie is van foto`s maken, dropbox plaatsen en emailen …kan ik het zelfs … Als je me soms wat wazige beelden kunt vergeven

Comments are closed.