Aankondigingen, Uitgelicht

BSV bezoekt Tata op 18 januari

BSV bezoekt Tata op 18 januari

De top van de internationale schaakwereld verzamelt zich ook in 2020 in Wijk aan Zee en op zaterdag 18 januari organiseert de Baarnse Schaakvereniging daarom weer het jaarlijkse uitje naar het grootste schaaktoernooi van Nederland.

Dit jaar staan topgrootmeesters als Carlsen, Caruana, So, Anand en supertoptalent Firouzja op de deelnamelijst. Maar ook de Nederlandse grootmeesters zijn, in zowel de Masters als de Challengers groep, goed vertegenwoordigd met Anish Giri, de gebroeders Jorden en Lucas van Foreest, Erwin l’Ami, Jan Smeets en Max Warmerdam.

Op 18 januari worden we o.a. getuige van de partijen Carlsen-Anand, Duda-Giri  en Vitiugov-Van Foreest.

Wat gaan we doen?

Om 12.00 vertrekken we vanaf De Brink in Baarn. In Wijk aan Zee kijken we naar de start van ronde 7 van Tata Steel, volgen live commentaar, bezoeken de schaakboekenstands en vol optimisme bekijken we hoe Rob Boss het in de amateurs tienkamp vergaat. We ronden de dag af onder het genot van een koffie een wijntje in één van de gezellige cafés in de omgeving: Café de Zon. Voor wie wil kan er in het gezellige Italiaanse restaurant Tarantella nog een pizza of pasta worden gegeten.

Het programma van zaterdag 19 januari:

12.00 Vertrek vanaf de Brink in Baarn
13.00 Bezoek Tata Steel Chess met de start van ronde 7 Tata Steel Chess Masters om 13.30, rond 15.30 live analyse partijen, bezoek boekenstands in en om de speellocatie en om ongeveer 16.30 napraat en naborrel in Café de Zon
17.30 Terug naar Baarn voor degenen niet niet mee-eten
18.00 Italiaans eten bij Tarantella
20.00 Terug naar Baarn voor de rest

Vervoer en kosten

Vervoer gebeurt in onderling overleg. Toegang tot het toernooi is gratis. Kosten voor lunch, drankjes en het eventuele eten bij Tarantella zijn voor eigen rekening.

Heb je interesse, neem dan contact op met Henri Spijkerman.

Tata, iedereen heeft het er over! Hoort en zegt het voort!