Aankondigingen, Extern, Volwassenen

Bekerteam naar kwartfinale!

In de tweede ronde van de bekercompetitie namen Waldemar Moes, Pascal Losekoot, Ashley Krishnasing en Daan Lensink van de Baarnse schaakvereniging het op tegen Oud Zuylen.
De match leek van een leien dakje te gaan toen Daan Lensink op bord 4 al spoedig de eerste zege behaalde.

In een, ongebruikelijke variant van de, Franse opening wist van Goor met vlot spel de druk op te bouwen. Daan verbruikte veel tijd en wist zich adequaat te verdedigen. Toen hij het initiatief over kon nemen, middels een koningsaanval, was de partij snel beslist in zijn voordeel.
Op bord 2 was het Pascal Losekoot die in een Siciliaan, tegen van de Boogaart, een variant uit zijn oude hoed toverde. Pascal kreeg een structureel voordeel en wist hierna af te wikkelen naar een eindspel met voordeel. Echter, in tijdnood beland, kwam Pascal niet verder dan remise, tot eigen teleurstelling aan toe, want hij had op meerdere momenten in de partij zijn tegenstander flink door de vingers laten glippen.
Waldemar Moes voerde de kop op bord 1, tegen van Eeden, en kwam in een variant van het Schots-gambiet waar hij al enig huiswerk voor had gemaakt.
In een ,ongeveer, gelijkwaardig toreneindspel, waar dynamiek en structuur elkaar in evenwicht hielden, demonstreerde Waldemar hoe belangrijk het is om activiteit te bewaren in ruil voor een structureel nadeel. Ook deze partij werd remise.
Ashley Krishnasing op bord 3, tegen Olij, ging het echter wat minder goed af. Dit was de eerste partij in de externe competitie dat hij zijn ‘experiment’ op het toneel kon uitvoeren.
Al vroeg in de opening werd Krishnasing verrast en bereikte een stelling waar hij maar liefst 2 centrumpionnen meer had tegen twee flankpionnen van zijn tegenstander, maar was gebrekkig in ruimte.
Toen Krishnasing kans zag om af te wikkelen naar een eindspel en een sterk paard op d4 in ruil voor een pion zag hij zijn kans schoon. De partij leek eventjes richting remise te gaan, maar op een voorspelbaar moment blunderde Olij en moest een kwaliteit opgeven. Krishnasing won de partij daarna zonder al teveel moeite.

Een mooie overwinning voor het bekerteam, die nu inmiddels alweer op weg is naar de kwartfinale. Daar zal Baarn het op moeten nemen tegen de winnaar uit de match Vegtlust- De Biltse Combinatie.

Baarn Oud Zuylen 3-1

1. W. Moes – E. van Eeden remise
2. P. Losekoot – J. van de Boogaart remise
3. A. Krishnasing – H. Olij 1-0
4. D. Lensink – W. van Goor 1-0