2005

Backup Weinig verrassingen op rustige clubdag

Het tweede team van de Baarnse schaakvereniging speelde afgelopen vrijdag uit tegen Hoevelaken. Veel middenmoters van de interne ranglijst waren dus afwezig waardoor enkele schakers die traditioneel onderaan meespelen hun krachten moesten meten tegen de toppers. Hierbij deden zich geen verrassingen voor en konden veel mensen al na een uurtje de toch al stille speelzaal verlaten.De partij die nog voor de meeste spanning kon zorgen was die tussen Witkamp en Pandelaar. Die twee zijn aan elkaar gewaagd, maar Pandelaar won uiteindelijk en klom daardoor op naar de tweede plaats.
Van Kampen had geen moeite de opmars van Van Briemen te stoppen en ook Vegter werd na de goede resultaten van de voorgaande weken door Vermulst terug verwezen naar de 17e plaats.
Mevrouw Ensink wist ondanks goed bespeeld voordeel tegen Schaap ook haar tweede partij niet te winnen maar Schaap gaf toe dat hij dit keer wel van geluk kon spreken.
Opmerkelijk lang duurden de partijen tussen Vlug – Van Leeuwen (1-0) en Moes -Overbeek (1-0).
Mede door het prima bevochten gelijke spel van Baarn 2 dat uit speelde tegen Hoevelaken 1 (4-4), wisten Meijer, Van de Veer, Van Schaik en Van Brummelen door hun winstpartijen punten te scoren voor de interne competitie waardoor de top 10 nu als volgt is samengesteld.

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde — Stand

1	Meijer	    53
2	Pandelaar	52
3	Raudenbusch	50
4	Witkamp	    49
5	Van Kampen	49
6	Vlug	    48
7	Van Brummelen	45
8	Van Schaik	44
9	Losekoot	42
10	Moes	    42

—Hans van Briemen