Aankondigingen, Jeugd

Baarnse Schaakvereniging organiseert zomerschaakkamp

De Baarnse Schaakvereniging organiseert van 11 tot en met 15 augustus een schaakkamp voor kinderen van 8 tot en met 16 jaar. Als locatie is een scoutingverblijf gevonden, makkelijk bereikbaar via de A1 maar ook rustig gelegen in de bossen van Baarn. Het aanbod aan summerchesscamps in Nederland is – in tegenstelling tot andere landen en andere sporten – zeer beperkt, en daar wil hoofdorganisator Pascal Losekoot iets aan doen.

Op het schaakkamp zullen de deelnemers op een afwisselende manier met schaken bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een schaakspeurtocht, schaaktoernooien, condichess, schaaktraining, enzovoorts. Er is een gevarieerd programma waar het schaakspel centraal staat, maar er is ook ruimte voor beweging, sport en spel.

Eerdere schaakkampen die door de Baarnse Schaakvereniging werden georganiseerd, vonden in één weekend plaats, met overnachting. Deze keer is gekozen voor een weekkamp, waarbij kinderen thuis kunnen slapen – en zodoende elke dag weer uitgerust aan de start kunnen verschijnen.

Het schaakkamp is bestemd voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar, die het leuk vinden om een week enthousiast bezig te zijn met het schaakspel. Het achterliggende idee is dat als je beter wilt worden met schaken, het belangrijk is om er veel tijd in te steken.
Het is noodzakelijk dat de deelnemers de basisregels van het schaakspel beheersen. Er zal ook voldoende uitdaging zijn voor sterke spelers. De groepjes zijn klein (1 begeleider per zes deelnemers) waardoor er veel aandacht is voor iedereen.

De begeleiding wordt verzorgd door Daan Lensink, Freek Beekhuis, Kasper Wiegers, Yme Brantjes, en de ervaren schaaktrainer en Fide Instructor Pascal Losekoot. De laatste is hoofdtrainer en verantwoordelijk voor de schaaktechnische inhoud van het schaakkamp.

Meer informatie / inschrijven
www.schaakkamp.nl
Pascal Losekoot
plosekoot@gmail.com